Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Good Omens komt naar Amazon als miniserie

  •  
20-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
amazon prime
Amazon geeft groen licht aan een verfilming van Good Omens. De zesdelige miniserie wordt een coproductie met de BBC.
Good Omens is gebaseerd op het gelijknamige boek van Neil Gaiman en Terry Pratchett. Het verhaal speelt zich af in het jaar 2018, wanneer de wereld op het punt staat te vergaan. De kieskeurige engel Aziraphale en de uitbundige demon Crowley zien de aankomende oorlog tussen goed en kwaad echter totaal niet zitten. Ze leven al sinds het begin der tijden tussen de stervelingen op aarde en zijn inmiddels te gehecht geraakt aan hun levens daar. Gaiman zal voor de verfilming zelf aantreden als showrunner en alle zes de afleveringen op papier zetten. Dit in tegenstelling tot zijn nieuwe Starz-serie American Gods , waarvoor Bryan Fuller werd aangesteld als showrunner en scenarist. Gaiman omschrijft Good Omens als het grappigste verhaal over het einde van de wereld dat hij en de inmiddels overleden Pratchett destijds bedacht konden krijgen.
Good Omens debuteert in 2018 eerst op Amazon Prime en komt vervolgens naar de BBC. Eerder poogde Terry Gilliam het boek al eens te verfilmen met Robin Williams en Johnny Depp in de hoofdrollen. Liefhebbers van het werk van Gaiman kunnen momenteel op Netflix terecht bij de stop-motion animatiefilm Coraline.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief