Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Gezocht: ontbijt op bed

28-06-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
438 keer bekeken
  •  
Prepr_B&B
Door Annemart van Rhee

Bed & breakfast-eigenaar Debbie (31), thuisbasis Salerno, meldt zonder omhaal dat ze kandidaat Melvin behoorlijk onnozel vindt: hij moet niet denken dat hij haar met simpele vragen over haar voorkeur voor Nutella of kaas kan doorgronden. Zoveel misplaatste arrogantie kan rekenen op een onvervalste Twitterstorm. En de sympathieke Vincent met zijn chaotische Italiaanse palazzo in Valduggia vol open plafonds en half afgewerkte muren lijkt eerder op zoek naar John Williams en zijn klusteam dan naar een liefdespartner.

Het werd een onverwachte kijkcijferhit vorig jaar. Daarom zien we opnieuw acht bed & breakfast-eigenaren op het amoureuze pad in B&B vol liefde.

Over de aantrekkingskracht van B&B vol liefde zegt nieuwe kandidaat Denise Harms (31), ze runt het Alpujarra Secret- complex met zeventien appartementen even buiten het Spaanse Granada: ‘Het is realistisch. Het gaat om echte mensen en hoe zij hun gevoelens uiten. Dan zie je bijzondere reacties. En ook veel ongemakkelijke momenten.’ En inderdaad. Ondanks de idyllische Europese locaties, opgediend met een opgewekte sound eronder, krijgt de kijker in seizoen 1 – waarin iedere b&b-eigenaar drie of vier dates ontvangt – voortdurend situaties die schuren voorgeschoteld. Voormalig financieel adviseur Bert (59) is in die serie de absolute kampioen stroef en onbehouwen converseren.

Romana moet opschieten anders heeft ze pech, dan heb ik alleen aandacht voor de Formule 1 met Max, zegt hij in de eerste aflevering. Niet bepaald de woorden die je verwacht van een potentiële prins op het witte paard. Zeker niet wanneer je tien uur in de auto hebt gezeten om hem in  het Zuid-Franse Saint-Seine te ontmoeten. En ook zijn tweede date Ysolde wordt getrakteerd op een even charmante ontvangst: Bert laat haar wachten naast haar koffers omdat online schroeven bestellen zijn prioriteit heeft. O ja: ze moet ook niet denken dat hij voor haar een ‘stropdassie’ zal omdoen. In zijn werkkloffie – korte broek, verschoten shirt – voelt hij zich namelijk het meest relaxed.

Deze Hollandse horkerigheid, door sommigen verward met eerlijke en nuchtere omgangsvormen, blijkt samen met daten en exotische locaties de succescombinatie van B&B vol liefde. Ofwel een realitysoap met een vakantie- gevoel. Ik vertrek, maar dan met ruzies, ongemakkelijke stiltes en sociale hindernissen. De onverwachte zomerhit van RTL 4 kon liefst 28 afleveringen lang rekenen op zeker 750.000 kijkers met uitschieters boven de 850.000. We zien naast Bert de wel erg propere Caroline meer tegen haar hondje praten – ‘Kijk eens wat wij krijgen Roos!’ – dan tegen haar gasten Nico en Eric. Een gezellige avond in het Oostenrijkse Bad Kleinkirchheim met hen sluit ze steevast af met een potje turbo- stofzuigen om haar smetvrees te beteugelen.

Lees verder in VARAgids 27/28 vanaf bladzijde 20. 

Meer over:

#artikelen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief