Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Game of Thrones-duo aan de slag voor Netflix

  •  
08-08-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Benioff Weiss
Het tweetal gaat HBO verlaten en heeft Netflix verkozen boven vod-concurrenten als Disney en Amazon.
De website Deadline bericht dat David Benioff en D.B. Weiss, de showrunners van het eerder dit jaar geëindigde Game of Thrones , een exclusief contract hebben getekend bij Netflix. Het tweetal stapt voor een miljoenenbedrag over van HBO, net zoals eerder onder anderen Ryan Murphy (van FX) en Shonda Rhimes (van ABC) dat ook deden. Benioff en Weiss zullen de komende jaren nieuwe films en series voor Netflix schrijven, regisseren en produceren. De vod-dienst hoopt daarmee uiteraard dat ze het grote succes van Game of Thrones kunnen herhalen. Benioff en Weiss waren tevens aan het praten met Amazon en Disney , maar kozen uiteindelijk toch voor Netflix. Het tweetal blijft wel werken aan een eerder project met Disney: het schrijven van drie nieuwe Star Wars-films.
Benioff en Weiss hadden voor HBO ook nog het controversiële project Confederate in ontwikkeling, maar het is nog onduidelijk wat er nu met deze serie zal gebeuren.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief