Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Filmtips: Warcraft, Eye for an Eye en A Fall from Grace

  •  
19-01-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
Warcraft poster
We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen op een rij. Met deze week een bejaarde drugsbaron, een gameverfilming en een 'thriller' van Tyler Perry.
Eye for an Eye (2019)
Acteurs: Luis Tosar, Xan Cejudo, Ismael Martinez
Regie: Paco Plaza
Eye for an Eye
De Spaanse filmmaker Paco Plaza staat bekend om zijn horrorfilms, waarbij REC zijn grote doorbraak was: de found-footage-film werd in 2007 een groot internationaal succes, waarna nog twee sequels en een Amerikaanse remake volgden. Met zijn nieuwe film Eye for an Eye stapt Plaza, wiens vorige horrorfilm Veronica ook op Netflix staat, uit zijn comfortzone, hoewel ook in Eye for an Eye de spanning vaak om te snijden is. In het drama volgen we Mario (Luis Tosar), een doodnormale man met een baan als verzorger in een bejaardenhuis. Op een dag komt er een oude maar legendarische misdadiger in een rolstoel (denk aan Robert De Niro aan het einde van The Irishman ) in de faciliteit wonen. De bejaarde drugsbaron verwoestte ooit het leven van de broer van Mario, en de verpleger krijgt nu plots de kans om wraak te nemen.
Warcraft (2016)
Acteurs: Travis Fimmel, Paula Patton, Ben Foster
Regie: Duncan Jones
Warcraft
Van Super Mario en Street Fighter in de jaren negentig tot latere pogingen als Tomb Raider en Hitman; nog nooit werd een verfilming van een videogame ontvangen met unaniem positieve kritieken. Een aantal jaren geleden hoopte men dat Warcraft die ban eindelijk kon breken. Want als het iemand zou moeten lukken dan was het wel Duncan Jones, de regisseur van scifi-pareltjes als Moon en Source Code. Helaas bleef het vooral bij complimenten voor de visuele stijl van Jones, want het vrij standaard fantasy-verhaaltje waarin mens en ork moeten samenkomen kon uiteindelijk weinig potten breken. Bij de mensen zien we onder anderen Travis Fimmel, tevens de leider van de vikingen in Vikings , dat sinds deze maand ook op Netflix staat.
A Fall from Grace (2020)
Acteurs: Crystal Fox, Bresha Webb, Phylicia Rashad
Regie: Tyler Perry
A Fall From Grace
Hoewel hij regelmatig het mikpunt is van kritiek (Spike Lee noemde zijn Madea-films ooit 'coonery buffoonery') heeft Tyler Perry in Hollywood een erg succesvol imperium opgebouwd. Vooral zijn komedies worden massaal bezocht, terwijl Perry ook steeds vaker kiest voor drama, als acteur (zo castte David Fincher hem in Gone Girl ) en als regisseur. Dit weekend verscheen zijn eerste voor Netflix geregisseerde film A Fall from Grace, een thriller die door veel van de critici echter weer als onbewust grappig werd ervaren. Crystal Fox ( Big Little Lies ) geeft gestalte aan Grace, die aanpapt met een aantrekkelijke vreemdeling (Mehcad Brooks uit Supergirl ), maar vervolgens door hem tot een wanhopige daad wordt gedreven. Phylicia Rashad ( Jean-Claude van Johnson ) is als een goede vriendin van Grace nog een lichtpuntje.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief