Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Filmtips: Tulip Fever, Man of Steel en The Losers

  •  
23-06-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
Man of Steel
We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen voor je op een rij. Met deze week Superman Begins, tulpen uit Amsterdam en een stripverfilming met Chris Evans.
Tulip Fever (2017)
Acteurs: Alicia Vikander, Dane DeHaan, Christoph Waltz
Regie: Justin Chadwick
Tulip Fever

© The Weinstein Company

Geplaagde en uiteindelijk rampzalige adaptatie van het gelijknamige boek van Deborah Moggach (The Best Exotic Marigold Hotel), met desondanks een voor ons interessante setting: Amsterdam tijdens de 17e eeuwse tulpenmania. In het historische drama valt schilder Jan van Loos (Dane DeHaan) voor de mooie Sophia (Alicia Vikander) die vastzit in een liefdeloos huwelijk met de rijke Cornelis Sandvoort (Christoph Waltz). De productie kampte met talloze problemen, talloze schrijvers (Oscarwinnaar Tom Stoppard was de laatste die de boel poogde te redden) en een bemoeizuchtige Harvey Weinstein, die nadat de opnamen erop zaten de film nog jarenlang uit zou stellen om hem aan te blijven passen in de montagekamer. Tot overmaat van ramp viel de release uiteindelijk in de periode waarin de vreselijke seksschandalen rond Weinstein naar buiten kwamen.
The Losers (2010)
Acteurs: Jeffrey Dean Morgan, Zoe Saldana, Chris Evans
Regie: Sylvain White
The Losers
Chris Evans speelde tot op heden al verschillende strippersonages, waarvan zijn rol als Captain America in de Marvel-films waarschijnlijk het bekendst is, gevolgd door zijn rol als Johnny Storm in de eerste twee Fantastic Four-films. Maar Evans speelde ook in een aantal minder bekende stripvefilmingen, zoals bijvoorbeeld in The Losers, waarin hij vergezeld wordt door zijn Marvel-collega's Zoe Saldana en Idris Elba. De vaak met The A-Team vergeleken actiefilm volgt een elite Black Ops-team geleid door Clay (Jeffrey Dean Morgan uit The Walking Dead ). Nadat de leden worden verraden door hun superieur (Jason Patric), zinnen ze op wraak. Evans zorgt als hacker Jensen voor de komische noot. Het script voor The Losers werd mede geschreven door Peter Berg, die als regisseur al eens eerder een nieuwe draai aan het genre probeerde te geven met Hancock.
Man of Steel (2013)
Acteurs: Henry Cavill, Amy Adams, Michael Shannon
Regie: Zack Snyder
Man of Steel
In 2006 werd gepoogd de Superman-franchise nieuw leven in te blazen met Superman Returns, een vervolg dat voortborduurde op de Richard Donner-film(s). Na het ondermaatste presteren van die film koos Warner, geleid door het succes van de recente Batman-films, echter toch maar voor een reboot met een zwaardere toon, iets dat niet bij iedereen in de smaak viel. Henry Cavill (The Tudors) werd daarin gecast als Kal-El en zijn alter ego Clark Kent, met Amy Adams ( Sharp Objects ) als Lois Lane en Michael Shannon ( The Little Drummer Girl ) als de Kryptonische bad guy Zod, die ook te zien was in Superman II. Het is nog altijd onduidelijk of Cavill (voor Netflix bezig met The Witcher ) helemaal klaar is als Superman of niet. Man of Steel-scenarist David S. Goyer werkt momenteel aan het tweede seizoen van Krypton , een prequel over de thuisplaneet van Superman.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief