Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Filmtips: Prisoners, Detective Pikachu en They Shall Not Grow Old

  •  
09-05-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
They Shall Not Grow Old
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Deze week: een gerestaureerde oorlog, een Pokémon als detective en een wanhopige vader.
Detective Pikachu (2019)
Acteurs: Ryan Reynolds, Justice Smith, Kathryn Newton
Regie: Rob Letterman
Pokémon: Detective Pikachu
Als het gaat om verfilmingen van videogames (ja, de gele Pokémon was al ooit een detective in een Nintendo-spel) is Detective Picachu zeker geen onaardige poging. De makers hebben ongetwijfeld gekeken naar Who Framed Roger Rabbit: de in de prent aanwezige Pokémon doen enigszins denken aan de 'Toons' en de plot draait om een film noir-achtig mysterie. Tim (Justice Smith uit The Get Down ) stuit tijdens de zoektocht naar zijn verdwenen vader vrij snel op het titelpersonage (Ryan Reynolds doet een soort gesaneerde versie van zijn Deadpool-shtick), waarna het menselijke element helaas wat op de achtergrond verdwijnt. Toch zorgt maker Rob Letterman (Goosebumps) ervoor dat er in ieder geval altijd wel iets in beeld te zien is dat de aandacht trekt.
They Shall Not Grow Old (2018)
Regie: Peter Jackson
They Shall Not Grow Old
Net als 3D-fan James Cameron is Peter Jackson een regisseur die de manier waarop films gemaakt en bekeken worden zo nu en dan tracht te innoveren; zo schoot hij The Hobbit in 48 frames per seconde. In de bejubelde documentaire They Shall Not Grow Old neemt Jackson de kijker op indrukwekkende wijze mee naar de frontlinie van de Eerste Wereldoorlog. Hij spitte honderden uren aan archiefmateriaal door om de uitgekozen beelden met de nieuwste technieken te restaureren en in te kleuren, en vervolgens een erg fraai portret te schetsen van het dagelijks leven van de soldaten die meevochten. De regisseur liet weten dat hij de restauratietechniek tevens wil gebruiken voor de nieuwe 4K-releases van zijn oude films (zoals Braindead en Heavenly Creatures).
Prisoners (2013)
Acteurs: Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Melissa Leo
Regie: Denis Villeneuve
Prisoners

© Warner Bros / Alcon Entertainment

Loodzware maar zeer beklemmende dramafilm over twee ontvoerde kinderen en de wanhopige daden van een vader die ten einde raad is: nadat zijn 6-jarige dochter samen met een vriendje spoorloos verdwijnt en de politie de verdachte (Paul Dano) vrijlaat wegens een gebrek aan bewijs, besluit Keller Dover (Hugh Jackman) het heft in eigen hand te nemen in de hoop zijn kind terug te vinden voor het te laat is. Terence Howard en Viola Davis spelen de ouders van het andere kind en Jake Gyllenhaal is te zien als de detective die aan de zaak werkt. Regisseur Denis Villeneuve (ook de door hem geregisseerde misdaadthriller Sicario is weer te vinden op Netflix) zorgt voor een onheilspellende sfeer waarbij de kijker zich geen moment op zijn gemak voelt.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief