Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Filmtips: The Other Guys, Once Upon a Time in Mexico en A Monster Calls

  •  
04-08-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
A Monster Calls
We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen op een rij. Met deze week een pratende boom, Johnny Depp in Mexico en Will Ferrell als agent.
A Monster Calls (2016)
Acteurs: Lewis MacDougall, Felicity Jones, Sigourney Weaver
Regie: J.A. Bayona
A Monster Calls
Volwassen verfilming van het kinderboek van Patrick Ness, gemaakt door de Spanjaand J.A. Bayona. A Monster Calls vertelt het bijzonder emotionele verhaal van de 13-jarige Conor (Lewis MacDougall), die thuis te maken heeft met een zieke moeder (Felicity Jones) en op school gepest wordt door andere kinderen. Hij probeert aan zijn realiteit te ontsnappen door weg te duiken in zijn eigen fantasiewereld, waar hij kennismaakt met een gigantisch boommonster (stem van Liam Neeson). A Monster Calls was voor Bayona een opstapje naar een echt commerciële blockbuster met nog veel meer special effects, in de vorm van Jurassic World: Fallen Kingdom. Het succes van Fallen Kingdom zal er ongetwijfeld mede voor gezorgd hebben dat hij straks de peperdure tv-bewerking van The Lord of the Rings van Amazon mag regisseren.
Once Upon a Time in Mexico (2003)
Acteurs: Antonio Banderas, Johnny Depp, Willem Dafoe
Regie: Robert Rodriguez
Once Upon a Time in Mexico
Derde deel uit de Mariachi-trilogie van Robert Rodriguez ( Alita: Battle Angel ) die uiteraard weer bij werkelijk alle aspecten van de productie - van het editen in post tot de catering op de set - betrokken was. Deze keer wordt El Mariachi (Antonio Banderas) door de CIA ingehuurd om de legergeneraal die ooit zijn geliefde Carolina ( Salma Hayek is helaas enkel te zien in flasbacks) vermoordde om het leven te brengen. Once Upon a Time in Mexico biedt het pulpy en gewelddadige vermaak dat we van de reeks gewend zijn, maar de film doet wat rommeliger aan dan zijn meer gestroomlijnde voorgangers en Banderas werd ditmaal toch enigszins gedegradeerd tot bijrolspeler. De voornaamste reden om de film te kijken? Johnny Depp , die als de excentrieke CIA-agent Sands wederom een onnavolgbaar personage neerzet.
The Other Guys (2010)
Acteurs: Will Ferrell, Mark Wahlberg, Eva Mendes
Regie: Adam McKay
The Other Guys
Na Daddy's Home 2, hun derde en meest recente samenwerking, kun je op Netflix nu ook kijken naar The Other Guys, de eerste film waarin Mark Wahlberg en Will Ferrell samen te zien waren. Ze vormen hier een onwaarschijnlijk politieduo: Ferrell speelt de 'straight man' als de kleurloze pennenlikker Allen Gamble, en Wahlberg is te zien als de de in ongenade gevallen schreeuwlelijk Terry Hoitz. Wanneer de twee grote helden op hun politiebureau ( Samuel L. Jackson en Dwayne Johnson in cameo-rollen) om het leven komen, krijgen deze 'other guys' de kans om te bewijzen wat ze waard zijn. De regie was in handen van Adam McKay ( Succession ), die al talloze komedies maakte met Will Ferrell (zoals Step Brothers en Anchorman), maar de laatste jaren met films als The Big Short en Vice langzaam opschuift richting drama.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief