Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Filmtips: The Front Runner, Sisters en Slaughterhouse Rulez

  •  
16-05-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
The Front Runner
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: een politiek schandaal, een uit de hand gelopen huisfeest, en horror op een kostschool.
Sisters (2015)
Acteurs: Amy Poehler, Tina Fey, Maya Rudolph
Regie: Jason Moore
Sisters
Tina Fey en Amy Poehler werken al jarenlang samen - ze leerden de fijne kneepjes van het improviseren bij Second City in Chicago en deden gezamenlijk de weekend updates bij SNL - maar in 2015 was Sisters na Baby Mama (2008) pas de tweede keer dat ze samen een film mochten dragen. In vergelijking met Baby Mama zijn de rollen ditmaal omgedraaid: deze keer speelt Fey het ongeleide projectiel die nog een keer wil feesten in haar ouderlijk huis, terwijl Poehler als haar jongere maar veel meer volwassen zusje echter zo haar twijfels heeft. In de film komt verder ook nog een keur aan andere bekende SNL-gezichten (van Rachel Dratch tot Kate McKinnon) voorbij. Volgend jaar zullen Fey en Poehler voor de alweer vierde keer de Golden Globes hosten.
The Front Runner
Acteurs: Hugh Jackman, Vera Farmiga, J.K. Simmons
Regie: Jason Reitman
The Front Runner
In het jaar dat Stephen Frears met A Very English Scandal een miniserie maakte over een groot politiek schandaal in het Engeland van de jaren zeventig, maakte Jason Reitman (de broer van Workin' Moms -bedenker Catherine Reitman) een film over een politiek schandaal in het Amerika van de jaren tachtig. Aan het einde van dat decennium is senator Gary Hart (Hugh Jackman) hard op weg om presidentskandidaat te worden, totdat de pers een buitenechtelijke affaire aan het licht brengt. Vera Farmiga ( Bates Motel ) geeft gestalte aan zijn vrouw en Kaitlyn Dever ( Unbelievable ) is te zien als zijn dochter. Overigens was Hugh Jackman onlangs met Bad Education (in Nederland terug te kijken bij Ziggo) weer te bewonderen in een film over een waargebeurd schandaal.
Slaughterhouse Rulez (2018)
Acteurs: Asa Butterfield, Simon Pegg, Michael Sheen
Regie: Crispian Mills
Slaughterhouse Rulez
In Sex Education heeft Asa Butterfield vooral last van alle door seks geobsedeerde scholieren, maar in Slaughterhouse Rulez ontstaan er op zijn school problemen van een hele andere orde. De chaotische b-film horror speelt zich af op een kostschool waar de hel letterlijk losbarst wanneer zich een mysterieus zinkgat openbaart en er een bloederige strijd om te overleven uitbreekt. Slaughterhouse Rulez was de tweede regieklus van Crispian Mills, de frontman van de alternatieve rockband Kula Shaker. Mills maakte in 2012 zijn debuut als filmmaker met het bizarre A Fantastic Fear of Everything, waarin Simon Pegg de hoofdrol speelde. Pegg heeft, net als zijn goede Nick Frost met wie hij nu zelf aan een komische horrorserie werkt, hier een bijrol.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief