Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Filmtips: Eighth Grade, Hellboy en The Clovehitch Killer

  •  
27-10-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
Eight Grade
We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen op een rij. Met deze week Hopper als Hellboy, een onzekere tiener en Dylan McDermott als (mogelijke) killer.
Hellboy (2019)
Acteurs: David Harbour, Milla Jovovich, Ian McShane
Regie: Neil Marshall
Hellboy
Na zijn grote doorbraak als Jim Hopper in Stranger Things (gaan we hem nog terugzien in het vierde seizoen ?) mocht David Harbour dit jaar zelf een grote film dragen. De acteur had zich het eindresultaat waarschijnlijk iets anders voorgesteld: Hellboy werd flink gekraakt door de critici en flopte in de bioscoop, wellicht ook omdat de fans liever een derde deel in de Hellboy-reeks van Guillermo del Toro hadden gezien. Dit keer trekt het personage ten strijde tegen de Blood Queen (Milla Jovovich), in een film waarmee regisseur Neil Marshall ( Game of Thrones ) zich maar vooral leek te richten op liefhebbers van expliciet bloedvergieten. Harbour, die zelf overigens nog redelijk werd gespaard door de critici, kreeg onlangs een herkansing bij Marvel : hij is in 2020 te zien naast Scarlett Johansson in de nieuwe Black Widow-film.
Eighth Grade (2018)
Acteurs: Elsie Fisher, Josh Hamilton, Emily Robinson
Regie: Bo Burnham
Eight Grade
Verrassend regiedebuut van komiek Bo Burnham (zijn specials Make Happy en What zijn ook te zien op Netflix) over de introverte Kayla (Elsie Fisher, de stem van Agnes in Despicable Me) en haar laatste week op de basisschool. De coming-of-age -film laat zien hoe ze worstelt met haar onzekerheden en haar toevlucht zoekt in social media. Burnham behandelt serieuze thema's op een openhartige en geestige manier en Fisher (op de foto te zien met haar regisseur) is een ware openbaring. De komiek castte de toen 13-jarige actrice nadat hij haar had gezien op YouTube, de plek waar hijzelf op 16-jarige leeftijd eveneens zijn carrière begon. Let daarnaast op de muziek van debuterend filmcomponist Anna Meredith, die eerder deze maand wederom opviel met haar muziek voor de Netflix-serie Living With Yourself met Paul Rudd.
The Clovehitch Killer (2018)
Acteurs: Charlie Plummer, Dylan McDermott, Samantha Mathis
Regie: Duncan Skiles
The Clovehitch Killer
Seriemoordenaars (beluister onze podcast ) blijven enorm populair op Netflix: onlangs werd The Clovehitch Killer aan het aanbod toegevoegd. De door Christopher Ford (de schrijfpartner van Spider-Man-regisseur John Watts) geschreven thriller draait om een dorpje in Kentucky dat tien jaar geleden opschrok door een seriemoordenaar. De 16-jarige Tyler (Charlie Plummer) stuit op schokkende foto's die hem doen vermoeden dat zijn vader (Dylan McDermott), een steunpilaar binnen de christelijke gemeenschap, de nooit gepakte dader zou kunnen zijn. The Clovehitch Killer doet niet echt iets nieuws binnen het genre, maar dat wordt gecompenseerd door de atmosfeer en de acteurs. Overigens maakt McDermott binnenkort zijn opwachting in American Horror Story: 1984 , dat draait om een heel ander type seriemoordenaar.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief