Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Filmtips: The 40-Year-Old Virgin, Hannibal en 8 Mile

  •  
18-08-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
The 40-Year-Old Virgin
We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen op een rij. Met deze week Steve Carell op zoek naar seks, een kannibaal op vrije voeten en de rap-variant op Rocky.
The 40-Year-Old Virgin (2005)
Acteurs: Steve Carell, Catherine Keener, Paul Rudd
Regie: Judd Apatow
The 40-Year-Old Virgin
Regiedebuut van Judd Apatow (producent van series als Love en Crashing ), en tevens de grote doorbraak van Steve Carell (nu bezig met Space Force ), die zich vlak daarvoor in de kijker had gespeeld met een geinig bijrolletje in Bruce Almighty. Carell speelt een 40-jarige maagd die valt voor een alleenstaande moeder (Catherine Keener), terwijl zijn collega's op het werk hem op alle mogelijke manieren 'advies' proberen te geven. The 40-Year-Old Virgin heeft meer intelligentie en hart dan de generieke titel doet vermoeden, hoewel sommige scènes (het 'how do i know you're gay' gesprek) niet meer echt in dit tijdperk passen. Bevat tevens optredens van toen nog vrij onbekende namen als Seth Rogen ( Long Shot ), Jane Lynch ( Glee ), Kat Dennings (2 Broke Girls), Jonah Hill ( Maniac ), Kevin Hart ( Irresponsible ) en.... Stormy Daniels.
Hannibal (2001)
Acteurs: Anthony Hopkins, Julianne Moore, Gary Oldman
Regie: Ridley Scott
Hannibal
Vervolg op The Silence of the Lambs dat Jodie Foster aan zich voorbij liet gaan, omdat ze geen fan was van hoe haar personage Clarice Starling werd geportretteerd in het Hannibal-boek van auteur Thomas Harris. Daarom geeft nu Julianne Moore gestalte aan Starling, die door een oud-slachtoffer van Lecter wordt gebruikt als pion in zijn plan om wraak te nemen op de kannibaal. Het vervolg haalt nergens het niveau van Lambs, vooral omdat het bronmateriaal gewoonweg minder sterk is: Hannibal op straat bleek minder eng dan Hannibal opgesloten in een cel, en de finale is bijna (of is het zo bedoeld?) komisch. Ridley Scott als regisseur betekent wel dat de film visueel gezien dik in orde is, en een onherkenbare Gary Oldman (ook met Hopkins te zien in Dracula) levert een prima acteerprestatie af als oud-slachtoffer Mason Verger.
8 Mile (2002)
Acteurs: Eminem, Kim Basinger, Mekhi Phifer
Regie: Curtis Hanson
8 Mile

© Universal Pictures

Na eerdere popster-vehikels als Glitter (Mariah Carey) en Crossroads (Britney Spears) kreeg bijna iedereen spontaan nachtmerries bij de gedachte aan een film van Eminem. Gelukkig wist regisseur Curtis Hanson, de in 2016 overleden Oscarwinnaar voor L.A. Confidential, er een heel sfeervol portret van te maken. Eminem won vervolgens ook nog zelf een Oscar voor de titelsong Lose Yourself. Taryn Manning (Pennsatucky in Orange Is the New Black ) heeft in 8 Mile een klein rolletje als de ex-vriendin van de rapper, maar de meest opvallende cameo is voor Proof, die vier jaar na de release werd doodgeschoten. Als een ironische in-joke is de beste vriend van Eminem hier juist te zien als de rapper die hem aan de start van de film vernederd af laat druipen. In 8 Mile is het personage Future gebaseerd op Proof.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief