Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Filmtips: Schindler's List, Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald en Dawn of the Dead

  •  
27-09-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: de Oscars van Steven Spielberg, de magie van Johnny Depp en de zombies van Zack Snyder.
Schindler's List (1993)
Acteurs: Liam Neeson, Ben Kingsley, Ralph Fiennes
Regie: Steven Spielberg
Schindler's List
De eerste voor hem dan wel echt peroonlijke dramafilm van Steven Spielberg, die eerder kritiek kreeg voor het regisseren van The Color Purple, werd een van de belangrijkste films ooit gemaakt en won zeven Oscars. Het aangrijpende Holocaust-drama volgt de gierige zakenman Oskar Schindler (Liam Neeson, hier nog ver voor zijn tweede jeugd als actieheld), die nadat hij met eigen ogen de gruwelijke genocide van de oorlog ziet een omslag maakt en besluit om zijn fabriek te gebruiken om zoveel mogelijk joodse levens te redden. Spielberg werd er in het verleden nog weleens van beschuldigd overlijk sentimentele films te maken, maar gaat hier opvallend terughoudend te werk: de harde realiteit wordt met een documentaire-achtige kwaliteit neergezet.
Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018)
Acteurs: Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Dan Fogler
Regie: David Yates
Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
Hoewel de eerste Fantastic Beasts-film (en de op Amazon beschikbare Harry Potter-reeks) niet te zien is op Netflix, kun je daar inmiddels wel kijken naar het vervolg The Crimes of Grindelwald. In het tweede deel wordt Johnny Depp geïntroduceerd als de slechte Gellert Grindelwald, die medestanders zoekt in zijn strijd om tovenaars over de wereld te laten heersen. En dus moeten Dumbledore (Jude Law) en Newt (Eddie Redmayne) hem tegen zien te houden. Het vervolg voelt wat drukker en rommeliger dan het eerdere deel, maar de wereld blijft interessant en het productie-design maakt opnieuw indruk. Deel drie staat (ondanks de huidige Covid-dreiging in Engeland en de rechtszaak waar Depp momenteel in is verwikkeld) nog altijd op de planning voor 2021.
Dawn of the Dead (2004)
Acteurs: Sarah Polley, Ving Rhames, Mekhi Phifer
Regie: Zack Snyder
Dawn of the Dead
De remake van de gelijknamige horrorklassieker van George A. Romero uit 1978 bleek een stuk beter dan menig fan van het origineel had verwacht. Dawn of the Dead was het regiedebuut van Zack Snyder (Watchmen), geschreven door James Gunn ( Guardians of the Galaxy ). Sarah Polley ( Alias Grace ) speelt Ana, een verpleegster die tijdens een zombie-uitbraak bescherming zoekt in een winkelcentrum. Ze treft daar andere overlevenden, gespeeld door Jake Weber ( Homeland ), Michael Kelly ( House of Cards ), Ty Burrell ( Modern Family ) en meer bekende gezichten. Make-up specialist Tom Savini (die werkte aan de film van Romero) heeft een bijrol als sheriff. Snyder keert binnnenkort terug naar het genre met de Netflix-film Army of the Dead, waarin criminelen tijdens een zombieplaag een casino willen beroven.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief