Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Filmtips: Rampage, Room en Kickboxer

  •  
15-03-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
71 keer bekeken
  •  
Room
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: The Rock en zijn gorilla, Brie Larson en haar zoontje, en de wraak van Van Damme.
Rampage (2018)
Acteurs: Dwayne Johnson, Naomie Harris, Jeffrey Dean Morgan
Regie: Brad Peyton
Rampage
Deze derde samenwerking tussen Dwayne ‘The Rock’ Johnson ( Ballers ) en regisseur Brad Peyton ( Frontier ) is losjes gebaseerd op de reeks videogames waarin enorme monsters een stad afbreken. In de quasi-serieuze filmversie moet The Rock zijn door een experimenteel goedje extreem groot geworden gorilla George inzetten tegen twee andere uit de kluiten gewassen dieren die op het punt staan Chicago te vernielen. De uiteindelijke knokpartij tussen de monsters is vermakelijk, maar toch bekruipt je het gevoel dat de film misschien beter had gewerkt als de makers alles juist nog veel verder 'over the top' hadden geduwd, want tijdens de finale hoop je toch stiekem dat het 'groeimiddel' ook Johnson zal veranderen in een menselijke Godzilla.
Room (2015)
Acteurs: Brie Larson, Jacob Tremblay, Sean Bridgers
Regie: Lenny Abrahamson
Room
Verfilming van de geprezen roman van Emma Donoghue, afkomstig van de regisseur die ooit Michael Fassbender onherkenbaar maakte voor de cultkomedie Frank. Donoghue had het scenario klaar nog voordat het boek werd gepubliceerd, omdat ze al aanvoelde dat het verfilmd zou gaan worden. Het Iers-Canadese drama volgt een vrouw (Brie Larson uit Captain Marvel ) die al zeven jaar lang gevangen wordt gehouden in een klein kamertje, waar ze wordt verkracht en vijf jaar geleden beviel van een zoontje (Jacob Tremblay). Nadat ze ontsnappen hebben ze erg veel moeite om normale levens te leiden. Larson laat hier zien dat haar optreden in Short Term 12 geen toevalstreffer was - ze won terecht een Oscar - en ook Tremblay is geen moment ongeloofwaardig.
Kickboxer (1989)
Acteurs: Jean-Claude van Damme, Dennis Alexio, Michel Qissi
Regie: Mark DiSalle en David Worth
Kickboxer
In 1989 deed Jean-Claude van Damme zijn grote doorbraak Bloodsport nog eens dunnetjes over met Kickboxer. Wederom zoekt zijn personage begeleiding van een Aziatische mentor om te kunnen deelnemen aan een knoktoernooi, dit keer omdat de sadistische kampioen (Michel Qissi haalt het helaas niet bij de legendarische Bolo Yeung die te zien was Bloodsport) in kwestie kort daarvoor zijn broer (Dennis Alexio) in een rolstoel schopte. Naast alle gevechten, die door Van Damme zelf werden gechoreografeerd, bevat de film een hilarische dansscène die de Muscles from Brussels een paar jaar geleden nog eens overdeed in de show van Conan O'Brien. Van Damme maakte in 2017 tevens een serie-uitstapje met Jean-Claude van Johnson op Amazon.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief