Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Filmtips: No Country for Old Men, Mission: Impossible en Men, Women & Children

  •  
07-03-2021
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
No Country for Old Men
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Deze week: de vierde missie van Tom Cruise, Oscars voor de Coens, en Jennifer Garner op internet.
Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011)
Acteurs: Tom Cruise, Paula Patton, Jeremy Renner
Regie: Brad Bird
Mission: Impossible - Ghost Protocol
Voordat het tijdperk van Christopher McQuarrie (die deel vijf en zes regisseerde en nu werkt aan deel zeven en acht) aanbrak, wist Tom Cruise voor elke Mission: Impossible een andere opvallende regisseur te strikken. Dit vierde deel markeerde het live-action regiedebuut van de legendarische animator Brad Bird (The Iron Giant, The Incredibles), die er een heerlijk stijlvol stukje popcorn-entertainment van maakte. De Mission Impossible-reeks biedt inmiddels het type globe trottend avontuur dat altijd voorbehouden was aan de Bond-films : het letterlijke hoogtepunt van Ghost Protocol is uiteraard de beklimming van de ruim 800 meter hoge Burj Khalifa-toren in Dubai, maar ook de infiltratie van het Kremlin in de eerste akte van de film is uiterst inventief.
No Country for Old Men (2007)
Acteurs: Tommy Lee Jones, Javier Bardem, Josh Brolin
Regie: Joel & Ethan Coen
No Country for Old Men
Meesterlijke verfilming van de roman van Cormac McCarthy (The Road), waar Joel en Ethan Coen ( Fargo ) meerdere Oscars voor zouden winnen. Een jager (Josh Brolin) stuit in de Texaanse woestenij op een bloedbad en een lading drugsgeld. Als hij besluit de buit zelf mee te nemen, krijgt hij een excentrieke moordenaar met een uniek wapen achter zich aan. Alle acteurs (met tevens een kleine maar cruciale rol voor Kelly Macdonald ) leveren uitstekend werk, maar de film behoort volledig toe aan Javier Bardem: als koele moordenaar zorgt hij voor nagelbijtende scènes (zoals wanneer hij met een muntje de eigenaar van een tankstation de stuipen op het lijf jaagt). Ook het gebrek aan traditionele filmmuziek draagt enorm bij aan de naturalistische sfeer.
Men, Women & Children (2014)
Acteurs: Rosemarie DeWitt, Jennifer Garner, Adam Sandler
Regie: Jason Reitman
Men, Women & Children
Komisch familiedrama van Jason Reitman (Juno) dat nooit echt van de grond wil komen, en ook niet zo goed ontvangen werd als bijvoorbeeld Tully , maar in ieder geval nog een aantal relevante thema's aansnijdt. De ensemble film volgt verschillende families en laat zien hoe het internet, apps en sociale media de levens van zowel de kinderen (met Kaitlyn Dever en een debuterende Timothée Chalamet) als de ouders enorm heeft veranderd, op goede maar vooral ook slechte manieren. Jennifer Garner ( Alias ) speelt de moeder van een van de tieners en zij heeft voor Netflix ook nog twee andere familiefilms in aantocht, beide gebaseerd op kinderboeken van Amy Krouse Rosenthal, waarvan de eerste ( Yes Day ) komende vrijdag bij de streamingdienst verschijnt.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief