Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Filmtips: Man Up, Rundskop en Bleed for This

  •  
24-02-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
76 keer bekeken
  •  
Rundskop
We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen voor je op een rij. Met deze week een chaotische blind date, een getraumatiseerde veehouder en bokser Vinny Paz.
Man Up (2015)
Acteurs: Lake Bell, Simon Pegg, Sharon Horgan
Regie: Ben Palmer
8581.w1500.0.3be12cd
Valentijnsdag ligt alweer een paar weken achter ons, maar Netflix voegde onlangs ook nog de charmante romkom Man Up toe. Tess Morris (bekend van de Hulu-serie Casual ) baseerde het beginpunt van haar script op een voorval dat ze zelf meemaakte, toen ze op een treinstation in Londen werd aangesproken door een man die haar verwarde met zijn daar te ontmoeten blind date. In Man Up gebeurt hetzelfde met Nancy (Lake Bell, met een prima Brits accent), die door Jack (Simon Pegg) wordt aangezien voor zijn blind date Jessica. Nancy gaat in tegenstelling tot Morris wel mee in de persoonsverwisseling, waarna een avondje vol drank en chaos leidt tot hilariteit en romantiek. Niet echt verrassend, maar de vlotte dialogen en de chemie tussen Pegg (straks op Netflix te horen in de Dark Crystal -prequel) en Bell (straks te horen als Poison Ivy in Harley Quinn ) maken veel goed.
Rundskop (2011)
Acteurs: Matthias Schoenaerts, Jeroen Perceval, Frank Lammers
Regie: Michaël R. Roskam
8583.w2953.0.07e84ef
Belgisch misdaaddrama dat, mede dankzij een intense performance van Matthias Schoenaerts, na afloop nog geruime tijd door het hoofd blijft spoken. Schoenaerts geeft gestalte aan Jacky, een opgefokte veeboer uit Sint-Truiden die betrokken raakt bij de strijd tussen de politie en de 'hormonenmaffia'. Tijdens een zakendeal komt hij oog in oog te staan met een oude bekende (Jeroen Perceval), waardoor hij geconfronteerd wordt met een afgrijselijk trauma uit zijn jeugd. Rundskop verloor de Oscar voor de beste buitenlandse film destijds aan het Iraanse A Separation, maar de film markeerde de internationale doorbraak van Schoenaerts, die vervolgens de rol van Batman in Batman v. Superman afsloeg omdat hij zichzelf te jong vond. Wel herenigde hij niet veel later met regisseur Michaël R. Roskam voor diens eerste Amerikaanse film The Drop, waarin James Gandolfini zijn laatste rol speelde.
Bleed for This (2016)
Acteurs: Miles Teller, Aaron Eckhart, Katey Sagal
Regie: Ben Younger
8584.w1313.0.5d33beb
Op Netflix kun je nu kijken naar Miles Teller en Michael B. Jordan in de romkom That Awkward Moment, maar de twee acteurs hebben - naast het geflopte Fantastic Four - nog een andere connectie: vroeg in hun carrières ondergingen ze beiden een fysieke transformatie om een bokser te kunnen spelen. Teller deed het in de biopic Bleed for This, waarin hij gestalte geeft aan Vinny Paz. De 'Pazmanian Devil' hield ooit zeer ernstig nekletsel over aan een auto-ongeluk, maar knokte zich op wonderbaarlijke wijze terug de ring in. Katey Sagal heeft een bijrol als zijn moeder en Aaron Eckhart steelt de show als zijn trainer. Regisseur Ben Younger (Boiler Room) nam wel wat artistieke vrijheden: zo is het grote comeback gevecht van Paz in de film tegen Roberto Duran (later in zijn biopic Hands of Stone gespeeld door Edgar ' Gianni Versace ' Ramirez) en niet - zoals in het echt - tegen Luis Santana.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief