Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Filmtips: Jumanji: Welcome to the Jungle, Justice League en Straight Outta Compton

  •  
22-09-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
Jumanji: Welcome to the Jungle
We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen op een rij. Met deze week de cross-over van DC, Dwayne Johnson als nerd, en de World's Most Dangerous Group.
Justice League (2017)
Acteurs: Ben Affleck, Gal Gadot, Ezra Miller
Regie: Zack Snyder
Justice League
Apotheose van het DCEU (zeg maar DC's versie van het MCU ), waar door Warner Bros helaas veel te gehaast naartoe was gewerkt. Justice League werd ook geplaagd door veel problemen achter de schermen (het wegvallen van Zack Snyder, de snor van Henry Cavill ) en het feit dat het in eerste instantie als meerdere films bedoelde project werd gereduceerd tot iets met een speelduur van 120 minuten. In de film rekruteren Wonder Woman (Gal Gadot) en Bruce Wayne (Ben Affleck) de 'metamensen' Aquaman ( Jason Momoa ), The Flash (Ezra Miller) en Cyborg (Ray Fisher), omdat de buitenaardse Steppenwolf na de dood van Superman besluit om de aarde aan te vallen. Niet van het niveau Avengers , maar haalt af en toe nog fijne herinneringen aan het als kind spelen met je action figures (Aquaman op de Batmobiel) naar boven.
Jumanji: Welcome to the Jungle (2017)
Acteurs: Dwayne Johnson, Kevin Hart, Karen Gillan
Regie: Jake Kasdan
Jumanji: Welcome to the Jungle
Het was weliswaar niet zo erg als bij Aladdin, maar er werden destijds grote vraagtekens gezet bij de aankondiging van een Robin Williams-loze Jumanji-film. Dat bleek uiteindelijk onterecht, want Welcome to the Jungle deed het erg goed bij zowel kijkers als critici. En dat was vooral te danken aan de charismatische cast en het feit dat de twist in het script (mede afkomstig van twee van de schrijvers van Community ) prima uit de verf kwam: Jumanji is dit keer een computerspel waarbij de spelers in 'avatars' verzeild raken. Zo belandt een nerdy student in het gespierde lichaam van Dwayne Johnson , maar het is Jack Black die de show steelt als egocentrisch tienermeisje. Eind dit jaar verschijnt Jumanji: The Next Level in de bioscoop, waarin een door Danny DeVito gespeelde oude man terechtkomt in het lichaam van The Rock.
Straight Outta Compton (2015)
Acteurs: Jason Mitchell, O'Shea Jackson Jr., Corey Hawkins
Regie: F. Gary Gray
Straight Outta Compton
Passieproject van Ice Cube. Hij herenigde met regisseur F. Gary Gray, die in de jaren negentig al met hem werkte aan de cultkomedie Friday en de muziekvideo voor Today Was A Good Day. De film vertelt het verhaal van 'The World's Most Dangerous Group' N.W.A., die eind jaren tachtig met hun gangsterrap de wereld veroverde. Een interessant stukje muziekgeschiedenis, hoewel er wat zwarte bladzijden (de losse handjes van Dr. Dre) worden vergeten en alles vooral speelt als een greatest hits album. Gelukkig zijn die hoogtepunten (o.a. het beruchte optreden in Detroit) de moeite waard. Verder deed O'Shea Jackson Jr. het onverwacht goed in de rol van zijn vader Ice Cube en maakte de geplaagde Jason Mitchell (hij werd ontslagen van zijn serie The Chi) indruk als Eazy-E. Bekijk als aanvulling de docu The Defiant Ones.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief