Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Filmtips: Jaws-sequels, The Secret Life of Pets en The Mummy

  •  
12-04-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
78 keer bekeken
  •  
Jaws: The Revenge
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Deze week: Jaws zonder Spielberg, pratende huisdieren en Brendan Fraser als Indiana Jones.
Jaws-sequels (1978-1987)
Acteurs: Roy Scheider, Lorraine Gary, Dennis Quaid
Regie: Jeannot Szwarc, Joe Alves, Joseph Sargent
Jaws 3
De originele Jaws is een klassieke nagelbijter, maar hoe kijkbaar zijn de nu tevens op Netflix verschenen sequels? Jaws 2 ligt in het verlengde van de toen populaire en met tieners gevulde slasherfilms en wordt vooral bij elkaar gehouden door het charisma van de terugkerende Roy Scheider als Brody. Het derde deel is een 'monster movie' waarin de volwassen zoon van Brody (Dennis Quaid) nu een haai bevecht in een waterpark. De film probeerde destijds mee te liften op de 3D-hype van de jaren tachtig, met veel gedateerd ogende shots als gevolg. Toch is deze sequel een meesterwerk vergeleken met het lachwekkend slechte Jaws: The Revenge, met daarin de beroemde blunder waarbij Michael Caine uit het water lijkt te komen met een volledig droog shirt aan.
The Secret Life of Pets (2016)
Stemmen: Louis C.K., Lake Bell, Bobby Moynihan
Regie: Chris Renaud en Yarrow Cheney
The Secret Life of Pets
Komische animatiefilm van de makers van de Despicable Me-reeks die lekker licht verteerbaar is voor het hele gezin, mits je je niet stoort aan het feit dat er opzichtig geleend wordt bij het superieure Toy Story. Dit keer zijn het de huisdieren die een geheim leven blijken te leven op de momenten dat hun baasjes niet aanwezig zijn. De terrier Max (Louis C.K., de uit Hollywood verbannen komiek keerde eerde deze maand terug met een nieuwe stand-up special) wordt jaloers wanneer zijn eigenaar er nog een hond genaamd Duke (Eric Stonestreet uit het onlangs geëindigde Modern Family ) bijneemt, maar moet uiteindelijk toch op hem vertrouwen wanneer ze samen op straat belanden. Daar krijgen ze te maken met een wraakzuchtig wit konijn ( Kevin Hart ).
The Mummy (1999)
Acteurs: Brendan Fraser, Rachel Weisz, Arnold Vosloo
Regie: Stephen Sommers
The Mummy
De recente Mummy-film met Tom Cruise kon weinig potten breken en markeerde direct het einde van het door Universal geplande 'Dark Universe'. In de jaren negentig had regisseur Stephen Sommers meer succes met zijn versie, die vooral geïnspireerd leek door de Indiana Jones-films, hoewel het niveau dichter bij Crystal Skull ligt dan bij Raiders. Deze keer krijgen avonturier Brendan Fraser en Egyptologe Rachel Weisz het aan de stok met een vervloekte priester die ze per ongeluk weer tot leven hebben gewekt. Er volgden twee sequels met Fraser, tevens te zien op Netflix, hoewel zijn filmcarrière nooit meer echt in een stroomversnelling raakte. Toch kreeg hij onlangs weer lof voor zijn tv-rollen in Condor en het nog te verschijnen Doom Patrol.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief