Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Filmtips: I Still Believe, The House with a Clock in Its Walls en RBG

  •  
24-01-2021
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
183 keer bekeken
  •  
The House with a Clock in Its Walls
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Deze week: magie met Jack Black, een Riverdale-acteur als zanger en een wereldberoemde rechter.
I Still Believe (2020)
Acteurs: K.J. Apa, Britt Robertson, Gary Sinise
Regie: Andrew en Jon Erwin
I Still Believe
Op donderdag werd het duistere tienerdrama Riverdale weer hervat op Netflix, maar acteur K.J. Apa - die in de serie gestalte geeft aan Archie - maakte dit weekend vervolgens ook zijn opwachting in de biografische dramafilm I Still Believe. Ook hier heeft zijn personage een passie voor muziek: Apa is naast acteur namelijk ook muzikant en mocht in de film als Jeremy Camp, een succesvolle zanger van christian rock, zijn eigen stem ten gehore brengen. I Still Believe draait om Camps huwelijk met Melissa Henning (Britt Robertson uit Girlboss ), die op 21-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker. De door de pandemie direct op vod uitgebrachte film bevat eveneens een zeldzaam acteeruitstapje van zangeres Shania Twain, die te zien is als de moeder van Camp.
The House with a Clock in Its Walls (2018)
Acteurs: Jack Black, Cate Blanchett, Owen Vaccaro
Regie: Eli Roth
The House with a Clock in Its Walls
Eli Roth maakt het liefst verontrustende martel-horror als Hostel en Green Inferno, en je krijgt dan ook bijna het vermoeden dat hij de komische familiefilm The House with a Clock in Its Walls maakte op aanraden van zijn psychiater. Toch heeft ook deze film een duister randje: Roth doet hier in feite zijn allerbeste Tim Burton-imitatie en sommige scènes zijn wellicht niet geschikt voor de allerkleinsten. De verfilming van het boek van John Bellairs (dat werd bewerkt door The Boys -maker Eric Kripke) draait om een jongen die zijn ouders verliest en dan komt te wonen bij zijn oom (Jack Black maakt na Goosebumps opnieuw kinderen bang) die over magische krachten beschikt. Black heeft een fijne chemie met Cate Blanchett , die zijn buurvrouw speelt.
RBG (2018)
Cast: Ruth Bader Ginsburg, Bill Clinton, Brenda Feigen
Regie: Julie Cohen en Betsy West
RBG
Op de dag van de wisseling van de wacht in het Witte Huis werd juriste Ruth Bader Ginsburg op Netflix in de spotlights gezet met de bejubelde documentaire RBG. In de film wordt haar baanbrekende carrière onder de loep genomen: na jarenlang 'the good fight' te hebben gevochten als advocate, werd ze in de jaren negentig benoemd tot rechter aan het Hooggerechtshof, waar ze zich tot aan haar overlijden in 2020 in zou zetten voor de rechten van vrouwen en minderheden. Op latere leeftijd werd ze zelfs nog een liberaal icoon in de popcultuur: Kate McKinnon imiteerde haar in SNL en Felicity Jones speelde haar in de film On the Basis of Sex. RBG werd destijds genomineerd voor de Oscar voor beste documentaire, maar moest het uiteindelijk afleggen tegen Free Solo.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief