Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Filmtips: Fast & Furious 8, Asterix en de Helden en Papillon

  •  
20-12-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
136 keer bekeken
  •  
Fast & Furious 8
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: de taken van Asterix, de familie van Vin Diesel en de ontsnapping van Charlie Hunnam.
Asterix en de Helden (1976)
Stemacteurs: Olaf Wijnants, Ger Smit, Paul van Gorcum
Regie: René Goscinny en Albert Uderzo
Asterix en Obelix
Voor die tijd verrassend onconventionele Asterix-animatiefilm die in tegenstelling tot zijn twee voorgangers (met het eveneens geslaagde Asterix en Cleopatra) niet werd gebaseerd op een stripboek: het verhaal werd speciaal voor de film bedacht door René Goscinny en Albert Uderzo, die maar meteen van de gelegenheid gebruik maakten om alle (continuïteits)regels aan hun laars te lappen en kijkers een bij tijd wijlen erg absurd schouwspel voor te schotelen. In de film moeten Asterix & Obelix twaalf onmogelijke opdrachten (volledig in de stijl van de werken van Hercules) verrichten, omdat de Romeinen vermoeden dat de Galliërs onverslaanbare goden zijn en dat echt bevestigd willen zien. De laatste scène van de film is bijna Monty Python-achtig.
Fast & Furious 8 (2017)
Acteurs: Vin Diesel, Jason Statham, Dwayne Johnson
Regie: F. Gary Gray
Fast & Furious 8
Afgelopen week werd de Fast & Furious-collectie op Netflix compleet gemaakt met de toevoeging van het achtste deel, tevens bekend als The Fate of the Furious. Ook zonder de overleden Paul Walker gaat de reeks op dezelfde voet verder, aangezien mensen die moeite hebben met het gebrek aan realisme (we zien Dwayne ' The Rock ' Johnson handmatig een afgevuurde torpedo van koers veranderen) waarschijnlijk al enkele films geleden zijn afgehaakt. In de achtste film wordt Dom (Vin Diesel) gechanteerd door een mysterieuze hacker ( Charlize Theron ), waardoor hij zich genoodzaakt ziet zijn team te verraden. Na het uitgestelde negende deel volgen nog een tiende en een elfde film en ook de animatieserie op Netflix krijgt deze maand een nieuw seizoen.
Papillon (2017)
Acteurs: Charlie Hunnam, Rami Malek, Yorick van Wageningen
Regie: Michael Noer
Papillon
In 2017 bracht de Deense filmmaker Michael Noer twee opvallende televisie-gezichten samen voor een remake van Papillon (1973): Charlie Hunnam was zeven seizoenen lang te zien als outlaw Jax Teller in Sons of Anarchy en Rami Malek wordt, ondanks zijn Oscar voor Bohemian Rhapsody, vooral geassocieerd met zijn rol als hacker Elliot Alderson in Mr. Robot. Hunnam speelt de kluizenkraker Henri Charrièr (de Steve McQueen-rol), die in de jaren dertig wordt opgesloten op het beruchte Duivelseiland, waar hij een onwaarschijnlijke band opbouwt met de door Malek gespeelde vervalser Louis Dega (de Dustin Hoffman-rol). Zoals elke remake van een klassieke film kreeg Papillon destijds het stempel 'overbodig', maar Hunnam en Malek vormen een heel aardig duo. Yorick van Wageningen speelt de directeur van de gevangenis.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief