Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Filmtips: A Star Is Born, The Invention of Lying en This Is 40

  •  
23-08-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
A Star is Born
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Deze week: de leugens van Ricky Gervais, de crisis van Paul Rudd en de muziek van Bradley Cooper.
The Invention of Lying (2009)
Acteurs: Ricky Gervais, Jennifer Garner, Louis C.K.
Regie: Ricky Gervais, Matthew Robinson
The Invention of Lying
Na succes op (de Britse) televisie met zijn sitcoms The Office en Extras leverde Ricky Gervais met The Invention of Lying in 2009 zijn eerste (Amerikaanse) film af. Hoewel het verhaal van de romkom netjes binnen de lijntjes van het genre kleurt, is het initiële concept intrigerend: in een wereld waarin iedereen altijd en overal de waarheid vertelt, komt schrijver Mark Bellison (Gervais) erachter dat het ook mogelijk is om te liegen, iets dat hij wellicht kan gebruiken om een aantrekkelijke vrouw (Jennifer Garner) voor zich te winnen. Gervais strikte talloze bekende komieken en acteurs (van Edward Norton tot Philip Seymour Hoffman) voor bijrollen en cameo's. Eerder dit jaar tekende de Brit een contract bij Netflix, naar aanleiding van het aanhoudende succes van After Life.
A Star Is Born (2018)
Acteurs: Bradley Cooper, Lady Gaga, Sam Elliott
Regie: Bradley Cooper
A Star Is Born
Na Once Upon a Time in Hollywood eerder dit jaar, debuteerde Netflix deze week met A Star Is Born opnieuw een recent bioscoopsucces. De remake wilde jarenlang niet van de grond komen, Clint Eastwood en Beyoncé waren er ooit aan verbonden, totdat Bradley Cooper besloot om er zijn regiedebuut van te maken. En dat deed de acteur zeker niet onverdienstelijk: de film over een tragische romance tussen een door zijn demonen geplaagde countryzanger (Cooper zelf) en een ietwat schuchtere singer-songwriter ( Lady Gaga , destijds als actrice vooral bekend van American Horror Story ) kreeg talloze Oscarnominaties. De volgende regieklus van Cooper (een film over de beroemde componist Leonard Bernstein ) zal straks rechtstreeks op Netflix verschijnen.
This Is 40 (2012)
Acteurs: Paul Rudd, Leslie Mann, Maude Apatow
Regie: Judd Apatow
This Is 40
In 2012 liet Judd Apatow weer een meer volwassen en reflecterende kant zien met This Is 40, een soort van vervolg op Knocked Up waarin nu bijrolspelers Paul Rudd en Leslie Mann het voortouw nemen. De spin-off over alle problemen die opduiken wanneer ze middelbare leeftijd bereiken is een wat stuurloze collectie van geestige scènes die (net als Funny People) eigenlijk te lang doorgaat, maar daar dankzij het charisma van Rudd en Mann mee wegkomt. Hun kinderen worden gespeeld door Maude Apatow ( Hollywood , Euphoria ) en Iris Apatow, de dochters van de regisseur. Bekijk ook een filmpje waarin Robert Smigel (Barry in de film) als Triumph the Insult Comic Dog de cast interviewt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief