Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Fahrenheit 451: eerste blik op nieuwe HBO-film

  •  
27-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fahrenheit 451
Michael B. Jordan en Michael Shannon spelen met vuur in deze nieuwe tv-adaptatie van het boek van Ray Bradbury.
Het verhaal van Fahrenheit 451 speelt zich af in een dystopische toekomst, waarin alle boeken door de overheid verbannen zijn. Guy Montag (B. Jordan) is een futuristische brandweerman, die in opdracht van zijn baas en mentor Beatty (Shannon) de laatste boeken moet opsporen en verbranden. Tot ongenoegen van zijn baas begint hij echter aan zijn taken te twijfelen. Fahrenheit 451 werd al eens verfilmd in de jaren zestig; het was toen de eerste en uiteindelijk ook enige Engelstalige film van de Franse regisseur François Truffaut. Later probeerde Frank Darabont (The Shawshank Redemption) nog tevergeefs een nieuwe verfilming van de grond te krijgen, maar deze tv-adaptatie van HBO is afkomstig van regisseur Ramin Bahrani, die eerder met Shannon werkte aan de film 99 Holmes.
Fahrenheit 451 gaat in Amerika nog dit voorjaar in première op HBO. In Nederland komt de film waarschijnlijk naar Ziggo, dat bijna alle tv-films van HBO aanbiedt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief