Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Disney koopt Fox voor ruim 50 miljard dollar

  •  
15-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
disney-logo
The Walt Disney Company heeft 52,4 miljard dollar betaald voor 21st Century Fox.
Daarmee komt het huis van de muis officieel in het bezit van de tv-series en films uit de catalogus van de film- en tv-studio. Disney heeft Fox overgenomen om straks serieus te kunnen concurreren met Netflix, wanneer het in 2019 een eigen streamingdienst lanceert. Daarop kan Disney dan series als onder meer The Simpsons , Modern Family , This is Us en The Americans toevoegen. Op filmgebied komt Disney in het bezit van populaire franchises als Alien, Die Hard de aankomende Avatar-sequels. Ook voor de fans van de Marvel-films breken er interessante tijden aan, want de rechten van bijvoorbeeld X-Men (dat met The Gifted en Legion ook op tv vertegenwoordigd is) en The Fantastic Four lagen voorheen ook bij Fox. Aangezien Marvel al langer eigendom is van Disney, behoren nu dus een heleboel nieuwe cross-overs tot de mogelijkheden.
In 2006 kocht Disney al de animatiestudio Pixar voor 7,4 miljard dollar. De afgelopen jaren betaalden ze ook nog 4,24 miljard dollar voor Marvel en 4,05 miljard dollar voor LucasFilm.
Patton Oswalt voorspelde al ooit een cross-over tussen Marvel en Star Wars....
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief