Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

The Death and Life of Marsha P. Johnson: true crime docu op Netflix

  •  
03-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
The Death and Life of Marsha P. Johnson - Production Stills Credit: Netflix
Vanaf komende vrijdag kun je op Netflix kijken naar The Death and Life of Marsha P. Johnson.
De documentaire schijnt een nieuw licht op de dood van Marsha P. Johnson, in de jaren 60 een van de grootste boegbeelden van de homo-emancipatie. Johnson was de zelfbenoemde ‘street queen’ van New York. Ze vocht eind jaren 60 mee tijdens de Stonewall-protesten en richtte vervolgens samen met Sylvia Rivera de Street Transvestite Action Revolutionaries op. In 1992 werd haar levenloze lichaam aangetroffen in de Hudson River. De politie deed het af als zelfmoord en weigerde de zaak verder te onderzoeken. In 2012 wist activiste Mariah Lopez de zaak echter te heropenen. Met die hernieuwde interesse gaat activiste Victoria Cruz in de Netflix-documentaire op zoek naar de ware toedracht van de dood van haar vriendin, terwijl ze tegelijkertijd haar leven en haar nalatenschap viert.
The Death and Life of Marsha P. Johnson werd geregisseerd door onderzoeksjournalist David France, bekend van de docu How to Survive A Plague. Vanaf 6 oktober op Netflix.
Bekijk hieronder ook nog een clipje uit de documentaire.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief