Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Dark: trailer voor Duitse Netflix-serie onthuld

  •  
10-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
64 keer bekeken
  •  
Dark
Begin volgende maand verschijnt de eerste Duitse Netflix Original in de vorm van Dark.
Het duistere drama speelt zich af in een klein plaatsje in Duitsland, dat wordt opgeschrikt door de verdwijning van twee kinderen. Vier families gaan op zoek naar antwoorden, maar tijdens die zoektocht komen ook de zonden en geheimen van het dorp bovendrijven. Dan neemt het verhaal een bovennatuurlijke wending en is het niet langer de vraag door wie de kinderen zijn ontvoerd, maar wanneer. Het eerste seizoen van de Netflix-serie bestaat uit tien afleveringen, met elk een speelduur van zestig minuten. Dark werd geschreven door Jantje Friese en geregisseerd door Baran bo Odar. Het tweetal werkte al eerder aan de Duitse technothriller Who Am I. Regisseur Odar leverde onlangs met Sleepless (waarin Jamie Foxx de hoofdrol speelde) zijn eerste Amerikaanse film af. In Sleepless kreeg Foxx ook te maken met de verdwijning van zijn zoontje.
Dark ging onlangs al in première op het Toronto International Film Festival en is vanaf 1 december exclusief te zien op Netflix. De serie werd helemaal geproduceerd in Duitsland.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief