Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

The Crown geeft kroon door aan Olivia Colman

  •  
27-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
88 keer bekeken
  •  
Olivia_Colman
Olivia Colman zal de rol van Queen Elizabeth in The Crown overnemen van Claire Foy.
Het is niet de eerste keer dat Colman gestalte geeft aan een Britse vorstin. Eerder speelde ze al de moeder van Queen Elizabeth in de film Hyde Park on Hudson. Verder is de actrice bekend van series als Broadchurch , Fleabag , The Night Manager en de film Tyrannosaur. Volgens de website Deadline zal Colman in meerdere seizoenen van The Crown te zien zijn. Claire Foy speelde Elizabeth in het eerste en (nog te verschijnen) tweede seizoen van The Crown. Eerder dit jaar won ze een Golden Globe voor haar optreden. De actrice (onlangs gecast als de nieuwe Lisbeth Salander ) wist toen al dat ze later in de serie vervangen zou worden door een oudere actrice, omdat maker Peter Morgan met The Crown zo ongeveer de complete regeerperiode van Queen Elizabeth wil gaan bestrijken.
Netflix heeft het derde seizoen van The Crown nog niet officieel besteld, maar door het grote succes lijkt dat onvermijdelijk. Seizoen twee verschijnt op 8 december op Netflix.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief