Logo VARAgids
De VARAgids online heeft uitgelichte artikelen, allerlei winacties, podcasts en het tv-overzicht.

Column Özcan Akyol | Lieve Eus

  •  
20-11-2023
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
69 keer bekeken
  •  
46column

Ondanks dat ik erg teleurgesteld ben in het aanbod van interessante tv, heb ik met veel genoegen gekeken naar Floortje naar het einde van de wereld op bezoek in Noorwegen. Prachtige beelden, mooie natuur en een boeiend verhaal. Gelukkig kunnen we in ons eigen Holland ook genieten van mooie plekjes. Mijn zus woont in Amersfoort, sinds kort de mooiste stad van Europa! Jij in Deventer, ook niet verkeerd voor een stadswandeling en fijn dat je zo trots bent op jouw stad aan de IJssel. Met de hartelijke groet uit ons fraai Hanzestadje Zutphen van Lies. 

Ik ben het niet eens met die uitslag en ik wil Amersfoort zelfs uitroepen tot kanshebber voor de titel van lelijkste stad van Nederland, samen met Almere en Roosendaal. Mijn kinderen mogen later als ze het huis verlaten alles worden en doen, maar als eentje besluit om in Amersfoort te gaan wonen, moeten ze oppassen, dan haal ik die persoon uit mijn testament. Ik ben een liberaal en rechtvaardig iemand. Toch zijn er grenzen. Je kunt niet zomaar vrijwillig in Amersfoort gaan willen wonen. Wat is dáár nou leuk? Kom nou. Ga dan naar Zutphen of Zwolle, twee mooie Hanzesteden grenzend aan de IJssel. Ik heb gesproken.

Ik vind de interviews van Nieuwsuur met politici dit jaar een beetje tegenvallen. In het verleden konden de partijleiders geen kant uit. Deze editie blijven ze moeiteloos overeind. Weet jij hoe dat komt? Groetjes, Marcel van Dinteren

Dat schrijven en roepen meer mensen. Ik heb een paar interviews gezien. Het grootste probleem voor de makers lijkt me dat de campagneteams hun boegbeelden tot op het bot hebben voorbereid. Dus ze worden niet meer overrompeld. Daarmee heb je ook meteen het euvel van de redactie te pakken. Er is niet al te veel aan het format gesleuteld, waardoor het allemaal een beetje voorspelbaar wordt. Hoe dan ook, heel slecht vind ik het niet, alleen bij Pieter Omtzigt werden ze verslagen. Voor de rest was het nog steeds goed en inhoudelijk.

Wil je aan je buurman Youp vragen of hij misschien jaloers is op het succes van Maarten van Rossem? Waarom zou hij anders zoveel zinloos verbaal geweld gebruiken? Vriendelijke groeten, Tijl van Wingerden (Amsterdam)

Ik heb het gevraagd. Youp moest deemoedig erkennen dat hij was ontmaskerd en voor de rest riep hij over de redactie dat hij nog steeds de populairste columnist van de VARAgids is, ondanks alle liefdesbrieven en slipjes die ik mag ontvangen. Over dat laatste gesproken: wilt u alsjeblieft wel uw ondergoed eerst wassen voor u dat met een liefdesverklaring naar Hilversum stuurt? Dat vind ik wel zo fris. Ik bewaar de slipjes en bustehouders als trofee aan de muur achter mijn bureau. Binnenkort plaats ik een foto hier.

De deelnemers aan Sterren op het doek lijken het winnende portret niet echt een prominente plaats te geven. Toch zonde van het werk en moeite van de kunstenaars, wanneer het portret in een rommelkamertje of op zolder belandt. Zou het niet beter zijn om alleen deelnemers te selecteren die dit wel doen? IJdel- tuiten genoeg lijkt mij in BN’erland. Met vriendelijke groet, Ron Philips, Leiden

O, maar, dat is een groot misverstand. In het begin zijn ze soms wat sceptisch, door zulke dingen te zeggen, maar als puntje bij paaltje komt, tijdens de onthulling, zijn ze toch wel onder de indruk en belandt een schilderij op een dominante plek in het huis. Dat heb ik vaak gehoord. Dus, geen zorgen, hoor.

Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief