Sfeerfoto van VARAgids
VARAgids
VARAgids
De VARAgids online heeft uitgelichte artikelen, allerlei winacties, podcasts en het tv-overzicht.
VARAgids

Column Claudia de Breij: Pizzeria

4 jan 2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
181 keer bekeken
  •  
Column claudia prepr

Omdat ik nu toch al zeventachtig overgebleven kerstkransjes op had kon ik net zo goed een pizza gaan halen. Alles was toch al kapot. Morgen een nieuw begin, vandaag koolhydraten- en suikerhemel.

Ik liep kordaat de deur uit om toch nog wat calorieën te verbranden op weg naar de pizzeria. Achter me wandelden twee meisjes heel hard. En zo praatten ze ook. Ik probeerde ze voor te blijven. Zij wisten nog niet dat dit een wedstrijd was, maar in mijn hoofd was snelwandelen een olympische sport en dit de finale. Mijn mijmeringen over hoe zij twee Russische dopingzondaressen waren die ik koste wat het kost moest voorblijven teneinde het Wilhelmus straks te laten klinken werden ruw onderbroken door hun gesprek.

‘Dus je hebt het wel met hem gedaan?’ vroeg de ene. ‘Jaaa, hij was toch wel leuk. Ook al is het wel echt een enorme bal. Nou ja, en ik had dus via Tinder ook die ene meid ontmoet…’

Ik stapte stevig luistervinkend door, stomverbaasd. Ten eerste over het feit dat ze dit soort gesprekken voerden terwijl ze moesten weten dat ik dit kon verstaan (tenzij ik een stonede Russische snelwandelaarster was) en ten tweede dat het woord ‘meid’ ineens een sexy connotatie had. 

‘Meid’, dat was wat mijn moeder zei als ze een vriendin wilde duidelijk maken dat dit cadeautje niet had gehoeven, nee echt niet, ben je gek, meid. Maar kennelijk was het nu, net als vet en dik en ziek, van betekenis veranderd.

‘…maar daar heb ik dus geen seks mee gehad. Met die andere meid wel. Dat was heel leuk.’ Achter me viel de gesprekspartner van het meisje (de meid, beter) met het actieve liefdesleven even stil. Dat zou ik ook doen. 

‘En die jongen? Die bal? Hoe was die?’ 

‘Nou, dat was bizar! Hij wilde het dus eerst per se onveilig doen, en toen ging hij me de volgende dag zitten appen dat ik een morning afterpil moest gaan halen! En allemaal berichtjes, zo van, stuur me een foto waarop ik kan zien dat je een morning afterpil slikt!’ Dus ik zo van: dude, je denkt toch niet serieus dat ik een kind van jou wil ofzo?’

Ze moest heel hard lachen. Het andere meisje lachte mee, en zei toen op een betrokken, liefdevolle toon: ‘Nou ja, misschien had hij daar heel slechte ervaringen mee. Met een ander meisje. Of zo.’

Dat wilde van de twee klonk ineens ook milder en zei: ‘Oh ja. Ja, dat zal ook wel.’

Ik had zo graag nog meer willen leren over deze levens, maar ik was al bij de pizzeria. 
En ik had hem al besteld, anders was ik nog een poosje voor ze blijven lopen.

Meer Claudia de Breij? Lees iedere week haar column in de VARAgids!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld u aan voor de dagelijkse VARAgids Avondeditie!

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA