Logo VARAgids
De VARAgids online heeft uitgelichte artikelen, allerlei winacties, podcasts en het tv-overzicht.

Nachtgedachten - Column

  •  
13-11-2023
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
112 keer bekeken
  •  
46_column
Nachtgedachten

Sinds kort ben ik weer op tournee en dat heeft de prettige bijkomstigheid dat ik ’s nachts altijd nog een uurtje (of meer) voor mezelf heb. Als ik thuiskom van het theater kan ik nog niet slapen, vol energie van de zinderende avond en het dampende publiek. Dan is er dus tijd voor De Vragen Die Overdag Blijven Liggen.

Zoals: Zet de trend van de crompouce nog verder door? Na de croissant met room en roze glazuur is er nu ook de kibbelpouce (kibbeling met room en roze glazuur). Zou je dit nog verder door kunnen zetten en zo ja, kan ik het dan als alternatief voor begraven of cremeren opperen? Dat ik na de crematie wordt overgoten met room en roze glazuur en uitgeserveerd als crempouce. Dat lijkt me mooi.

En: Als het over de verkiezingen gaat, zal ik dan in gezelschap gaan zeggen ‘Ik stem sowieso niet op een partij die haar programma niet heeft laten doorrekenen door het CPB’ of is dat al te doorzichtig koket? Het klinkt wel lekker. Als ik dan om de paar woorden mijn stelling laat klinken als een vraag klink ik net als Pieter Omtzigt, en die is superpopulair. ‘Ik vind het bijzonder vreemd? Dat een partij? Die zich erop laat voorstaan dat openheid en transparantie onontbeerlijk zijn? Geen openheid van zaken kan geven over de kosten van hun plannen?’

En ook: Mag Matthijs van Nieuwkerk al van de reservebank? Of moet de Mediacourant daar eerst een referendum over houden? Anouk bracht haar nieuwe album uit en met haar heerlijke schijt-aan-alles-mentaliteit besloot ze Matthijs van Nieuwkerk te vragen haar daarover te interviewen. Dat kan hij, natuurlijk, je zou het bijna vergeten. Dat was leuk om te zien, iemand die iets van muziek weet en er graag met artiesten over praat. Behoorlijke vragen stelt ook. Je zou bijna zeggen: leuke tv voor de zaterdagavond. Maar ja. Matthijs zit nog thuis, maar ik ben even kwijt wat de stand is. Hoe terecht de beschuldigingen ook zijn, zijn spijt is ook nadrukkelijk geuit en – tenzij de slachtoffers dat onvoldoende vinden (zij hebben als enigen echt recht van spreken) – het krijgt toch iets potsierlijks, dat Patrick Lodiers nu

The connection presenteert en Diederik Ebbinge het Top2000 Café ingaat. (Dat laatste is van metaniveau waar Promenade een puntje aan kan zuigen.)

Welk onderzoek moet er nu nog precies worden afgewacht en waarom duurt het zo lang? Moet heel de NPO, inclusief NOS Sport en Tom Egbers erin meegenomen worden?

Ik ben dolblij dat die hele Hilversumse kutcultuur van blaffen (en erger) tegen mensen die voor je werken eindelijk aan de kaak wordt gesteld, en dat dat nu eens serieuze gevolgen heeft, maar hoelang moeten die duren? In de krant stond een stuk over Ischa Meijer, en hoe hij vroeger was met de mensen die voor hem werkten. Dat was zo mogelijk nog veel naarder dan de verhalen over de cultuur bij DWDD, maar ja, je kunt mensen moeilijk postuum cancelen natuurlijk. Hoewel, bij prins Bernhard is het nu toch gelukt!

Tijd om te gaan slapen. In een bedje vol room onder een dekentje van roze glazuur.

Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief