Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Bright scoort elf miljoen kijkers in drie dagen

  •  
30-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Bright
Ondanks de veelal negatieve recensies werd Bright in Amerika binnen drie dagen al elf miljoen keer bekeken.
Netflix geeft zelf geen kijkcijfers vrij, maar de statistiek is afkomstig van Nielsen, het bedrijf dat dit soort metingen doet onder Amerikaanse televisiekijkers. Bright werd daarmee beter bekeken dan de eerste aflevering van het tweede seizoen van The Crown , hoewel de eerste aflevering van het tweede seizoen van Stranger Things (binnen drie dagen bijna zestien miljoen kijkers) nog altijd baas boven baas is. Op de website Rottentomatoes (waar alle recensies verzameld worden) haalde Bright bij de critici een score van slechts 33 procent, maar met een score van 88 procent deed de film het een stuk beter bij het grote publiek. Een beetje het omgekeerde van Star Wars: The Last Jedi , dat door de critici werd geprezen (91 procent), maar door de kijkers (51 procent) minder goed werd ontvangen. Toevallig liet Star Wars-acteur John Boyega onlangs via de sociale media weten dat hij erg had genoten van Bright, iets dat bij veel van zijn volgers tot grote verbazing leidde.
Netflix zou ook al een sequel op Bright aan het voorbereiden zijn, hoewel ze nog niets officieel hebben aangekondigd. Bekijk hieronder een filmpje, waarin de geschiedenis van de magische wereld waarin de film zich afspeelt nog eens wordt toegelicht.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief