Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

BNNVARA met vier films op Nederlands Film Festival

  •  
25-09-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
68 keer bekeken
  •  
Instinct
Op 4 oktober zijn onder meer de films Wat Is Dan Liefde en Instinct te zien. Tickets zijn vanaf nu te bestellen.
Samen met het Nederlands Film Festival organiseert BNNVARA op vrijdag 4 oktober 'het beste van BNNVARA' in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht. Tijdens dit evenement worden vier films vertoond: de komedie Wat Is Dan Liefde met Elise Schaap ( Undercover ), de thriller Instinct met Carice van Houten ( Red Light ) en Marwan Kenzari ( The Angel ), en de voor de Gouden Kalf Competitie geselecteerde films Swipe en Mevrouw Faber. Tussen de films door vinden er ook interviews plaats met de makers en acteurs. Het evenement duurt van 10.00 uur tot 17.00 uur, met aansluitend een borrel. De dag wordt gepresenteerd door Chris Zegers. Tickets zijn 28,50 euro, maar leden van BNNVARA (meld je hier aan om lid te worden) en de VARA-gids betalen 22,50 euro.
Klik hier om tickets te bestellen. En lees hieronder meer informatie over de vier films die vertoond gaan worden....
Wat Is Dan Liefde
Regie: Aniëlle Webster
Scenario: Dorien Goertzen
Wat is dan liefde
In Wat Is Dan Liefde krijgt echtscheidingsadvocaat Cato (Elise Schaap) de kans om partner te worden bij een commercieel kantoor waar behoefte is aan verandering. Ze is idealistisch, ambitieus en niet onder de indruk van het 'old boys network'. Tot ze collega Gijs (Maarten Heijmans) ontmoet die alles vertegenwoordigt wat Cato verafschuwt. Hun samenwerking lijkt gedoemd te mislukken maar naarmate Cato en Gijs langer met elkaar opgescheept zitten, worden ze gedwongen hun overtuigingen over liefde, huwelijk en carrière opnieuw onder de loep te nemen. Vanaf 17 oktober in de bioscoop.
Instinct
Regie: Halina Reijn
Scenario: Esther Gerritsen en Halina Reijn
Instinct
In Instinct begint psychologe Nicoline (Carice van Houten) aan een nieuwe baan bij een tbs-kliniek. Daar ontmoet ze Idris (Marwan Kenzari), een zedendelinquent die een aantal ernstige misdrijven op zijn naam heeft staan. Na vijf jaar staat hij op het punt om voor het eerst op onbegeleid verlof te gaan. Zijn behandelteam is zeer enthousiast over de geboekte vooruitgang, maar Nicoline vertrouwt hem niet en probeert zijn proeftijd te verlengen. Idris doet er alles aan om haar te overtuigen van zijn positieve ontwikkelingen, en er ontstaat een machtsspel waar Nicoline ondanks haar ervaring volledig in verstrengeld raakt. Vanaf 3 oktober in de bioscoop.
Mevrouw Faber
Regie en scenario: Hjalmar Tim Ilmer en Job Tichelman
Begin jaren tachtig trouwt de stoere trucker Harm met het verlegen plattelandsmeisje Siepie. Dertig jaar later vertelt Harm haar dat hij vrouw wil worden. Dat is slikken voor Siepie. Niet alleen omdat ze haar man dan zal kwijtraken, maar ook omdat ze bang is voor geroddel in hun kleine Friese dorp.
Swipe (korte film)
Regie en scenario: Niels Bourgonje
Een meisje ziet dat ze een match heeft met een eng uitziende man op een dating site, ondanks het feit dat zij hem eerder naar links heeft ‘geswiped’. Ze vermoedt dat de man gevaarlijk dichtbij is.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief