Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Bioscooppremière: A Simple Favor

  •  
26-09-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
145 keer bekeken
  •  
A Simple Favor
Een tuttige vlogger ontmoet op het schoolplein een coole uber-bitch. Tussen de twee moeders ontluikt een dubieuze vriendschap. Dan raakt de bitch vermist.
Stephanie (Anna Kendrick, uit Pitch Perfect en Up in the Air) is een model supermoeder. Ze is op haar eigen manier geweldig, maar irriteert ook mateloos. Stephanie is Betrokken, Bezorgd en Betuttelend. En Beschadigd, want gaandeweg A Simple Favor leren we dat er trauma's huizen achter haar super-bona-fide façade. Stephanie is extreem actief op de school van haar zoontje - een echte luizenmoeder - en ontmoet aldaar haar tegenpool: Emily.
6897.w1988.0.42a83db
Emily is een model powervrouw. Een twee meter lang en extreem intimiderend blond supermodel in designer-outfit. Ze bekleedt een hoge positie in een mode-imperium en drinkt ijskoude Martini's in een afschuwelijk dure villa die zij en haar ooit veelbelovende maar mislukte echtgenoot Sean (Henry Golding uit Crazy Rich Asians) zich met moeite kunnen veroorloven.
6895.w1988.0.30d38b6
Stephanie en Emily worden vriendinnen. Aanvankelijk doordat Emily Stephanie misbruikt als oppas en manusje van alles, maar gaandeweg is er echte toenadering. Emily lijkt iets aardiger dan we dachten en Stephanie blijkt wilder dan haar vlogs over koekjes-recepten en origami-tips suggereren. Net als de twee intiemer worden dan goed voor ze is, parkeert Emily haar zoontje bij Stephanie en verdwijnt ze spoorloos. In de dagen en weken daarna raakt Stephanie via Emily's zoontje onvermijdelijk betrokkenen bij het leven van Sean, met wie ze een hevige angst over het lot van Emily deelt, van wie steeds duidelijker wordt dat ze niet per se is wie ze voorwendt te zijn. Na drie kwartier verandert deze aanvankelijk vrolijke en sexy film derhalve ineens in een thriller. Stephanie zet haar netwerk van volgers in om Emily te vinden, maar voelt er eigenlijk ook wel wat voor om haar plaats in te nemen.
6896.w1988.0.55d2390
A Simple Favor is best een goede thriller, geheel in de lijn van Gone Girl en The Girl on the Train , die ook over vrouwen gingen die niet waren wat ze leken te zijn en uiteindelijk zeer onbetrouwbare vertellers bleken; ook hier wordt de kijker (en lezer, want ook A Simple Favor is een boekverfilming) vaak op het verkeerde been gezet door de hoofdrolspeelsters. De plotwendingen worden allengs zeer ongeloofwaardig en de regie van Paul Feig - bekend van lichter werk als Ghostbusters 2016 (zie Netflix) - begint te rammelen. Wat A Simple Favor redt, zijn de zeer krachtige rollen van Kendrick als Stephanie en Blake Lively ( Gossip Girl en The Shallows, beiden op Netflix) als Emily. De twee vrouwen blijven met een mengeling van respect, geamuseerd dédain en openlijke haat om elkaar heen draaien. Hoewel het verhaal uiteindelijk te ongeloofwaardig blijkt, blijft A Simple Favor daardoor een aangename combinatie van een zwarte komedie en een thriller, die wordt gedragen door de twee actrices. maar die niet beklijft.
A Simple Favor draait vanaf 27 september in de bioscoop
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief