Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Bijna alle Disney-films (tijdelijk) van Netflix af

  •  
09-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
125 keer bekeken
  •  
The-Art-of-The-Good-Dinosaur-43
Netflix zal komende week vrijwel alle Disney-films (tijdelijk) uit het aanbod verwijderen.
Op dinsdag 12 september verdwijnen bijna alle Disney-films die nu Netflix staan. Het gaat om Pixar-films (zoals Inside Out, Cars en The Good Dinosaur), tekenfilms (zoals Pinocchio, Dumbo en het recente Frozen) en live-action films (zoals de Pirates of de Caribbean-films). Wel is het wegvallen van de Disney-films slechts tijdelijk. Binnenkort zouden ze opnieuw op Netflix toegevoegd worden, zelfs aangevuld met ook een aantal nieuwe Disney-titels. Dat verzekerde het hoofdkantoor van Netflix aan de fansite Netflix-Nederland. Veel Netlix-abonnees schrokken in eerste instantie van de aankondiging met betrekking tot het verwijden van de Disney-films, met name omdat Disney onlangs een eigen VOD-dienst aankondigde voor 2019. Daarnaast bevestigde het bedrijf dat als het eenmaal zover is ook alle Star Wars- en Marvel-films uit het aanbod van Netflix gehaald worden.
Er lijkt dan ook geen verband te zijn tussen het wegvallen van de Disney-films en Disney's VOD-dienst. Het zou puur liggen aan tijdelijke complicaties met de licenties van de films. Frozen werd bijvoorbeeld als eens eerder verwijderd, maar keerde daarna alsnog terug.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief