Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Barbra: The Music… The Mem’ries…The Magic!: gepolijste concertfilm

  •  
24-11-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
79 keer bekeken
  •  
Barbra Streisand
Jim Gable, een specialist in concertdocumentaires, zorgt samen met Barbra Streisand voor een gladde concertfilm.
De carrière van de legende Barbra Streisand omspant meer dan zes decennia en dat viert de zangeres in de concertfilm Barbra: The Music…The Mem’ries…The Magic! In 2016 trok Streisand met haar promotietour van haar album Encore: Movie Partners Sing Broadway door dertien Amerikaanse steden. De film is opgenomen in Miami waar ze haar afsluitende optreden gaf. Speciale gasten werkten mee aan de film, waaronder Hugh Jackman, Seth MacFarlane, Alec Baldwin en Jamie Foxx, terwijl Streisand het publiek meeneemt op een reis langs haar levenswerk.
Barbra: The Music…The Mem’ries…The Magic! is een gepolijste concertfilm geworden. Jim Gable, een specialist in concertdocumentaires, zorgt samen met Streisand voor een strakke regie. Streisand weet immers de juiste afstand tussen haar gezicht en de microfoon en met welke camerahoek ze er het mooist uitziet als ze zingt. Ze heeft de perfecte zangtechniek, weet precies welke arrangementen haar stem het beste naar voren laten komen – met name het duet met Jamie Foxx, met wie ze de klassieker ‘Climb Ev’ry Mountain’ zingt, is een pareltje. Het gemêleerde publiek zit vaak eerbiedig stil en kijkt naar haar vol bewondering.
Met haar film beloofde Streisand haar fans een blik achter de schermen te geven. En inderdaad: in de opener zie je Barbra kaartspelletjes spelen in haar privéjet en gluurt de camera mee wanneer ze haar eigen gezicht opmaakt. Helaas krijgen we evengoed weinig inzicht in de mens die schuilt achter het personage van de ster. In de ruim anderhalf uur durende concertfilm geeft ze weinig bloot. In soundbites stelt Streisand dat oude Broadway-show melodieën nooit zullen verouderen, ze betreurt klimaatverandering en zegt: ‘Ik ben gezegend dat zoveel van mijn dromen zijn uitgekomen. Dus alle jonge vrouwen, zelfs als je de president van de Verenigde Staten wilt worden, stop niet met dromen. Niets is onmogelijk.’
De film is vaak net iets te glad en berekend – tot aan de digitale bloemblaadjes die zachtjes op een projectiescherm achter Streisand vallen en de filmmontages toe. Haar fans gillen herhaaldelijk kreten van bewondering uit. ‘Ik voel de liefde,’ zegt Barbra, maar gaat vervolgens geroutineerd door met het volgende nummer.
Barbra: The Music…The Mem’ries…The Magic! is een strakke concertfilm, vooral geschikt voor de liefhebbers die nooit genoeg zullen krijgen van de legende Barbra ‘Babs’ Streisand.
Barbra: The Music…The Mem’ries…The Magic, vanaf 22 november op Netflix
 
 
 
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief