Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Animals on the Loose: A You vs. Wild Movie: zaak van leven en dood

  •  
16-02-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
Animals on the Loose: A You vs. Wild Movie
In interactieve film gids je durfal Bear Grylls door de Zuid-Afrikaanse wildernis.
Interactieve televisie is leuk en geestig, totdat je dezelfde scène nog eens moet doorlopen; dan wordt het saai en vervelend. Dat geldt ook voor het nieuwste wapenfeit van durfal Bear Grylls, die in A You vs. Wild Movie op zoek moet naar een baviaan en een leeuw, in de Zuid-Afrikaanse wildernis. Het is aan de kijker om de juiste keuzes te maken. Beklim je een onbegaanbaar ogende bergwand of bedwing je de onstuimige golven? Gaat je barre tocht door de jungle of neem je een omweg? Buiten kijf staat dat als je de verkeerde keuze maakt het hele riedeltje weer overnieuw moet.
Je kan Grylls’ avontuur in die zin op twee manieren interpreteren. Als een feestelijke noviteit: hoewel interactieve televisie niet nieuw is voelt het soms wel zo. Of als het zoveelste spektakel rondom de oud-marinier. Dat je zijn leven in handen hebt voelt daarom bij vlagen als een gimmick; een kunstgreep die niettemin pas begint te irriteren als je ópnieuw op een paard de savanne moet oversteken, en Grylls dezelfde observaties bezigt als een kwartier geleden. Een oplossing hiervoor was simpel geweest: creëer meer keuzemogelijkheden zodat je als kijker nog meer betrokken raakt bij het verhaal.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Animals on the Loose: A You vs. Wild Movie
Nu zit je toch meer te kijken dan te klikken. Hoewel het voorstelbaar is dat als je in een keer achtereenvolgens alle juiste opties aanvinkt het resultaat bevredigend kan zijn. Dan mag je jezelf met recht een overlevingsexpert noemen op het droge. Dat is natuurlijk de crux van de shows van Bear Grylls: hij legt zijn leven in de waagschaal zodat jij het niet hoeft te doen. En dat is maar goed ook, getuige wanneer hij een bloedzuiger vindt en jij mag spelen met zijn leven: moet Grylls het groteske wezen doorslikken? Of eerst in stukjes bijten? Grotesker wordt het niet. 
Animals on the Loose: A You vs. Wild Movie, vanaf 16 februari 2021 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief