Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

American Vandal: satire op het true crime-genre

  •  
04-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
American Vandal
Netflix neemt de documentaires uit het true crime-genre op de hak met American Vandal.
De streamingdienst was eerder zelf verantwoordelijk voor een aantal serieuze varianten, zoals Making A Murderer en The Keepers. American Vandal speelt zich af op en nabij een middelbare school, waar 27 auto’s beklad blijken te zijn met obscene tekeningen van het mannelijke geslachtsdeel. Student Dylan Maxwell (Jimmy Tatro uit 22 Jump Street) wordt uiteindelijk aangewezen als de dader, maar een jonge documentairemaker vermoedt dat hij best wel eens onschuldig zou kunnen zijn. De serie werd bedacht door Tony Yacenda (bekend van de website CollegeHumor) en Dan Perrault (bekend van de webserie Honest Trailers ). Dan Lagana (eerder verantwoordelijk voor de MTV-serie Zach Stone is Gonna Be Famous met Bo Burnham) werd door de twee aangesteld als showrunner.
Het eerste seizoen van American Vandal verschijnt 15 september op Netflix. Overigens maakte NBC recentelijk ook een true crime-parodie in de vorm van Trial & Error.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief