Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Amazon bevestigt Lord of the Rings-serie

  •  
14-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Amazon gaat officieel aan de slag met een tv-adaptatie van The Lord of the Rings.
Volgens verschillende bronnen betaalt de VOD-dienst maar liefst 250 miljoen dollar voor de globale uitzendrechten van de verfilming. Het zou gaan om meerdere seizoen, waarbij de productie zelf volgens de website Deadline vervolgens nog eens tussen de 100 en de 150 miljoen dollar per seizoen zou bedragen. Ter vergelijking; HBO spendeert 90 miljoen dollar aan het laatste seizoen van Game of Thrones. De nieuwe tv-adaptatie van The Lord of The Rings speelt zich af in Midden-Aarde, nog voor de gebeurtenissen in het eerste boek The Fellowship of the Ring. Amazon heeft namelijk verschillende ideeën om nog nooit eerder verfilmde verhalen gebaseerd op het schrijfwerk van J.R.R. Tolkien naar het kleine scherm te vertalen. Bij de recordbrekende deal die Amazon sloot voor de filmrechten zitten ook nog eens potentiële spin-off series inbegrepen.
De adaptatie van Amazon heeft nog geen acteurs, scenaristen en regisseurs. De Lord of The Rings-boeken werd eerder ooit door regisseur Peter Jackson bewerkt tot filmtrilogie en daarnaast is er ook de tekenfilmadaptatie van Ralph Bakshi uit 1978.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief