Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Along for the Ride: de Amerikaanse tienerdroom

  •  
06-05-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
70 keer bekeken
  •  
Along for the Ride
Een jonge vrouw herontdekt zichzelf in zoet en clichématig tienerdrama.
Een jonge vrouw (Emma Pasarow speelt Auden) heeft net haar high school afgerond en staat op het punt om te gaan studeren. Maar dan komt ze tot de conclusie dat ze in haar tienertijd nooit ondeugende en spannende tienerdingen heeft gedaan. Omdat alles, mede door druk van haar moeder, in het teken stond van presteren. Gelukkig heeft ze nog een zomer waarin ze zich kan herpakken. Dus verkast Auden tijdelijk naar het stranddorpje Colby, uitgenodigd door haar vader Robert (Dermot Mulroney), die aan een boek schrijft en Auden eigenlijk ziet als een soort oppas voor zijn dochtertje.
Niettemin dompelt Auden zich – tussen haar zorgtaken door - in Colby onder in het feestgedruis en ontmoet ze Eli (Belmont Cameli): een durfal die de tienervrouw helpt haar tienerbucketlist te voltooien. Wat volgt laat zich wel raden: de jonge man leert de jonge vrouw op een andere manier naar de wereld kijken. Eli heeft namelijk zijn beste vriend verloren en ziet daardoor in dat hij zijn levensvreugde niet moet bedwingen, zoals Auden dat wel doet. Carpe diem is dan ook het motto van Along for the Ride , een melodrama dat is gebaseerd op het gelijknamige boek van Sarah Dessen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Along for the Ride
Het resultaat is een zoete, clichématige film verpakt als een enigszins kunstzinnig drama. Met in de slotscène een groot feest op het strand, waarop naarstig wordt gedanst, gedronken en pizza wordt gegeten. Dit oogt als een misleidende incarnatie van de Amerikaanse tienerdroom. Maar Along for the Ride pretendeert ook niet te zijn geworteld in de realiteit en is eerder een goedkope vorm van naïef escapisme.
Along for the Ride, vanaf 6 mei 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief