Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Adam by Eve: A Live in Animation: pschedelische koortsdroom

  •  
15-03-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Adam by Eve
Hybride film van de Japanse artiest Eve is musical en eclectische reis door Tokio ineen.
In Adam by Eve: A Live in Animation gaat scholier Aki op zoek naar haar vriendin Taki, die op een dag ineens verdween. Zodoende struint ze door de sprankelende straten van de in Tokio gelegen stadswijk Shibuya in de hoop een glimp van haar soulmate op te vangen, terwijl in flashbacks wordt getoond hoe bijzonder de band tussen de twee – gekleed in witte overhemdjes en zwarte rokken – ogenschijnlijk is.
Adam by Eve: A Live in Animation is een project van de Japanse artiest Eve, en laat zich omschrijven als een eclectische, bij vlagen avantgardistische musical. Animatie en live-action lopen voortdurend door elkaar: in geïllustreerde scènes verschijnen ineens echte beelden en vice versa. Ook verandert Eve voortdurend van stijl: gestileerde scènes, gefilmd in slow-motion, gaan over in een vuiger ogende homevideo. Adam by Eve: A Live in Animation is in die zin qua vorm en inhoud een treffende spiegel van de grillen van puberteit. Scènes schieten alle kanten uit.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Adam by Eve
De rode draad in de film wordt gevormd door nummers van Eve, een soort videoclips die het verhaal aan elkaar rijgen. Adam by Eve: A Live in Animation – het verhaal is een knipoog naar het Bijbelse verhaal over Adam en Eva, maar ditmaal met twee vrouwen - lijkt dan ook vooral gemaakt voor de Japanse markt, waar Eve ongekend populair is. Maar wie eens een soort psychedelische koortsdroom – inclusief eenogige monsters en allerlei andere intrigerende creaties - door Tokio wil meemaken is bij deze excentrieke film aan het juiste adres.
Adam by Eve: A Live in Animation, vanaf 15 maart 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief