Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Gohar in L.A. voor het programma Au pairs

10-02-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
94 keer bekeken
  •  
image006
DOOR ROGER ABRAHAMS
Gohar (23) vertrok naar een gastgezin in Los Angeles voor het programma Au pairs. Ze leerde er twee belangrijke lessen. 
Waarom heb je je opgegeven voor Au pairs
Een vriendin had me erop gewezen via Facebook. Echt iets voor mij, dacht ze. Ik studeer journalistiek in Tilburg en ben veel bezig met camera’s en taal, dus ik hoopte lekker te kunnen vloggen in Los Angeles. Maar ik had niet verwacht dat au pair zijn zo hard werken is. 

Was je al eens in Amerika geweest? 
Nee. Het was de eerste keer dat ik zo lang heb gevlogen en zo lang van huis ben geweest. Eenmaal in L.A. dacht ik wel even: waar ben ik aan begonnen? Ik werd op het vliegveld ontvangen door een Amerikaans tv- productieteam, dat mij voor een halve dag in een winkelcentrum dropte. Supergroot – ik keek om me heen alsof het Disneyland was. Ik probeerde een broodje te pinnen bij Subway, maar dat ging niet, omdat ik geen creditcard had. En ik wist niet wat me te wachten stond, hè. Ik wist alleen dat ik bij een gezin zou komen met vier kinderen, twee honden en een kat. Uiteindelijk bleek het een heel chaotisch huishouden te zijn. Daarom moest ik wachten in dat winkelcentrum: het productieteam probeerde een afspraak te maken met de vader en moeder. 

Een voorbode want in een van de afleveringen zien we je verbaasd toekijken bij het ochtendritueel: alle gezinsleden staan afzonderlijk op, er is geen gezamenlijk ontbijt en de moeder vergeet haar kinderen lunch mee te geven naar school. Vormde die wanorde een groot verschil met je eigen jeugd? 
Ik ben inderdaad met meer structuur grootgebracht. Als student ben ik er weliswaar aan gewend dat de dingen niet altijd soepel verlopen, alleen: hier waren kinderen bij betrokken. Dat was heftig. Die kleintjes gingen pas om tien of twaalf uur ’s avonds naar bed en stonden een kwartier voordat ze naar school moesten op. Dat zou in ieder gezin opmerkelijk zijn. 
Deze mensen waren geknipt voor het programma – ze zijn niet voor niets gecast. Maar ik ben superveel van ze gaan houden. 

Hoe zijn je drie maanden verlopen? 
Na een maand werd het te veel voor me. Ik had mijn best gedaan om iets voor het gezin te betekenen, maar ik moest voor mezelf kiezen en ben vertrokken. 

Lees verder in VARAgids 7 vanaf pagina 18.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief