Sfeerfoto van VARAgids
VARAgids
VARAgids
De VARAgids online heeft uitgelichte artikelen, allerlei winacties, podcasts en het tv-overzicht.
VARAgids

Floortje Dessing – helemaal het einde

10 feb 2020
  •  
leestijd 2 minuten
haasdessing1-647702
DOOR JOHAN REIJNEN
In de rubriek Gedane zaken vertelt Floortje Dessing over het einde van de wereld en de andere bestemmingen uit haar carrière. 
Reizen is wie ik ben en waar ik voor sta. Ik ben niet iemand met hobby’s. Ik hou niet van dat woord. Ik wil beleven en niet aanmodderen. Als je daar een Ring voor krijgt, is echt geweldig, vooral omdat het een publieksprijs is. Je houdt er nooit rekening mee en ik ben niet goed in feesten, rode lopers en premières maar als het je overkomt, is het fantastisch met een golf van positiviteit tot gevolg. Ik word er nu, jaren later, nog vaak op aangesproken. Datzelfde gevoel overkwam me toen ik in 2016 werd verkozen tot Omroepvrouw van het jaar. Ooit begonnen met wat gefröbel met cassettebandjes. En dan sta je ineens tussen een rij namen en mag je ook nog aanschuiven bij het winnaarsdiner op Paleis Noordeinde!

Floortje Dessing stapte van haar baantje in een muziekwinkel over op de radio om vervolgens ook nog eens in de televisiewereld te komen. Ergens in 2013 stelde men voor om iets voor NPO 1 te gaan doen. Eindredacteur Hanneke en Floortje Dessing kregen de ruimte om zelf een reisprogramma te bedenken. Zo ontstond het idee om mensen op te zoeken die ver van de bewoonde wereld leven. Het werd afgekeurd omdat het niet voldoende scherpte had. Na eindeloos hermonteren, bijdraaien en schaven ontstond Floortje naar het einde van de wereld. Dat haar naam in de titel kwam vond ze zelf niet zo fijn maar men verzekerde haar dat het echt beter was. 

“Ik heb in zes seizoenen heel veel mensen op bijzondere plekken ontmoet en met velen hebben we af en toe nog contact. Voor veel van onze hoofdpersonen is er na mijn eerste bezoek flink wat veranderd. Dat was voor mij de aanleiding om deze serie te maken. Het is ook een vraag die veel kijkers stellen: houden mensen dit vol? Blijft zo’n paradijs aantrekkelijk? Op die vragen zoek ik het antwoord. In de eerste aflevering ga ik terug naar de Amerikaanse Maggie in Nepal.” 

Floortje terug naar het einde van de wereld is donderdag 13 februari te zien om 21.25 uur op NPO 1.


Lees verder in VARAgids 7 vanaf pagina 20.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld u aan voor de wekelijkse VARAgids Avondeditie!

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA