Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

40 Years Young: culinaire midlifecrisis

  •  
04-05-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
40 Years Young
Een chef-kok probeert een kookwedstrijd te winnen met zijn vriend, terwijl hij om moet gaan met persoonlijke veranderingen.
De Mexicaanse romantische dramedy 40 Years Young volgt restauranteigenaren César (Erick Elias) en Paolo (Adal Ramones). In hun restaurant L’Allegria krijgen de culinaire hoogstandjes extra flair doordat de koks grappen maken, liedjes zingen en er een ware show van maken. En dat is niet onopgemerkt gebleven in de gastronomische wereld: ze zijn geselecteerd om mee te doen aan de ‘delicatessen grand prix’ in Cancun. De hoofdprijs is een geldprijs van 20.000 dollar en natuurlijk meer naamsbekendheid. Vooral Paolo heeft zijn zinnen gezet op het geldbedrag, omdat hij dat nodig heeft voor de studie van zijn kinderen.
César staat op het punt om 40 te worden en heeft daar best moeite mee. Als hij er dan ook nog achter komt dat zijn vrouw een groot geheim voor hem heeft achtergehouden, en zijn moeder plotseling overlijdt, valt hij – naar eigen zeggen – in een depressie. Paolo doet zijn best om hem op te vrolijken en staat erop dat ze toch meedoen met de kookwedstrijd.

Daar ontmoet hij de 35-jarige Naomi (Gaby Espino), door wie hij het leven weer rooskleuriger inziet. En ook Paolo beleeft een vakantieliefde-avontuur. César leert in Cancun dat problemen niet hoeven te zorgen dat je bij de pakken neer gaat zitten, maar dat je een keuze hebt in hoe je omgaat met tegenslagen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
40 Years Young – originele titel Cuarentones – heeft wel een mooie boodschap, maar is niet erg vrouwvriendelijk. Vooral César’s vrouw Amelia (Ximena Gonzalez-Rubio) lijkt niet veel goeds te kunnen doen na het delen van haar geheim. En hoewel het personage van Naomi een sterke en onafhankelijke vrouw is, wordt zij als middel gebruikt om César uit zijn ‘depressie’ te helpen. Wel heeft de film een goede komische timing en is de chemie tussen de Elias en Ramones geloofwaardig.
40 Years Young, vanaf 4 mei 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief