In ‘Typisch Toine’ praatte Toine van Peperstraten met luisteraars over het gaafste concert waar ze ooit zijn geweest en ging hij op zoek naar die verdwenen pareltjes op bekende albums.

Toine van Peperstraten

toine
Toine van Peperstraten werd geboren in Achthuizen en groeide op in het Brabantse Hilvarenbeek. Daar werd hij al op jonge leeftijd geinfecteerd door het radio-virus en maakte hij op zijn 15e zijn eerste radio-programma’s. De liefde is nooit verdwenen, maar werd op een lager pitje gezet. 
Na ‘eerst je school afmaken’ iets te vaak te hebben gehoord van zijn ouders, rond Toine zowaar de studie Bedrijfskunde af en studeert hij zelfs nog een blauwe maandag Sociologie. In 1993 komt hij bij ‘NOS Studio Sport’ terecht als beeldbandredacteur. Al snel verschijnt hij voor de camera en groeit hij uit tot één van de vaste presentatoren.
Liefst twee decennia lang is Toine een van de vaste gezichten van NOS Studio Sport en ook presenteert hij jarenlang de zondagse uitzending van NOS Langs de Lijn op Radio 1. Sinds 2013 is Van Peperstraten presentator bij Fox! en de abonneezender Fox Sports.
Ruim 10 jaar geleden kwam zijn oude verkering ‘de radio’ weer op zijn pad. Achtereenvolgens was Toine te horen op 3FM, Radio Veronica en KX Radio. Sinds enkele jaren valt hij in op Radio 2. En met zijn eigen programma Typisch Toine kwam een lang gekoesterde wens uit.