Elke drie weken in een andere wijk ergens in Nederland volgen BNNVARA en de EO gewone mensen. Wie zijn ze en hoe zien hun levens eruit?

Typisch Overvecht

07-05-2018
Abdullah Chami is een van de Marokkaanse buurtvaders in de wijk Overvecht. Hij werkte vroeger in een drukkerij, nu repareert hij fietsen in de Fietsenwerkplaats, en dat is gratis voor de buurtbewoners die geen gewone fietsenmaker kunnen betalen. Abdullah gaat vijf keer per dag bidden in de moskee. Hij hoopt dat hij zo later in het paradijs komt. Rixt Visser woont in een christelijke woongroep in Overvecht en werkt in de weggeefwinkel. Daar kun je voor niks kleren en spullen krijgen. Rixt doet graag iets met anderen samen. De klaverjasclub had ooit een bloeiend bestaan, dat hoorde vroeger bij je opvoeding, zeggen de oudere bewoners. Maar er zijn steeds minder mensen die dat belangrijk vinden. En het gaat opeens vriezen. Kan er straks geschaatst worden op de ijsbaan bij de watertoren?

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.