TV Monument is een programma waarbij telkens een complete aflevering wordt geweid aan een bekende Nederlander of televisieprogramma. Deze afleveringen worden meestal gemaakt naar aanleiding van een belangrijke gebeurtenis, bijvoorbeeld een jubileum of overlijden.

TV Monument: Drs. P

25-06-2020

Drs. Heinz Polzer is een fenomeen omdat hij bijna zijn hele leven in Nederland woonde en toch een Zwitsers staatsburger bleef. Hij was een van de beste liedtekstschrijvers, zijn beheersing van de Nederlandse taal was fenomenaal en hij heeft onze taal verrijkt met een nieuwe dichtvorm. Zijn krakend stemgeluid was uniek. Han Peekel maakte indertijd de geluidsopnamen op de veerpont bij Eemnes, waaruit het meest beroemde lied van Polzer ontstond. O.a. biograaf Michel de Jong vertelt opmerkelijke zaken over het kleurrijke leven van Polzer. Aan het einde van het programma zien we de tekst die Heinz Polzer liet plaatsen in de kranten, kort nadat hij op 95-jarige leeftijd overleed.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.