TV Monument is een programma waarbij telkens een complete aflevering wordt geweid aan een bekende Nederlander of televisieprogramma. Deze afleveringen worden meestal gemaakt naar aanleiding van een belangrijke gebeurtenis, bijvoorbeeld een jubileum of overlijden.

TV Monument: Paul Haenen

23-12-2019

Een van de belangrijkste kernmerken van Paul Haenen is zijn stem. Inmiddels zijn vier generaties kinderen opgegroeid met Bert en Ernie. Paul doet de stem van Bert, maar ook in vele andere kinderseries en tekenfilms is zijn stem te horen. Ook zijn alterego's Margreet Dolman en Dominee Gremdaat zijn legendarisch. Haenen is in die rollen een soort hofnar van de Nederlandse samenleving geworden. Tv-chroniqueur Han Peekel schetst een vrolijk portret over deze unieke televisiepersoonlijkheid. Zoals bij een TV Monument hoort met geestige videobeelden van Paul Haenen uit heden en verleden en een open interview over zijn leven en werken.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.