Logo Trippers
Tim Hofman, Maurice Lede, Emma Wortelboer en Eva Cleven bekijken spannende en ontroerende verhalen van over de hele wereld vanuit verschillende perspectieven.

Over Trippers

TRIPPERS_GEZAMELIJK_16-9-Met-Nieuwe-Tim

Tim Hofman, Maurice Lede, Emma Wortelboer en Eva Cleven reizen de hele wereld over op zoek naar spraakmakende verhalen

Er is nooit één waarheid. In Trippers bekijken we spannende en ontroerende verhalen van over de hele wereld voor het eerst vanuit verschillende perspectieven. Oudgedienden Tim Hofman en Maurice Lede krijgen dit seizoen versterking van Emma Wortelboer en Eva Cleven. Het viertal reist de hele wereld over, op zoek naar spannende verhalen die ze van twee verschillende kanten belichten.

Trippers is vanaf woensdag 9 oktober te zien bij BNNVARA op NPO3 om 22:00 uur.

Het seizoen begint in Amerika, daarna volgen Zuid-Afrika, El Salvador, Turkije en Zuid-Korea. Dit seizoen staat er in elke aflevering één onderwerp in één land centraal, waarbij twee presentatoren ieder een andere kant van het verhaal belichten. Dit zorgt ervoor dat Trippers dit seizoen een nog bredere blik heeft.

Zwart vs. wit in de Verenigde Staten

Amerika is het land van grote tegenstellingen en die worden onder Trump allesbehalve kleiner. Tim Hofman en Eva Cleven zijn in de VS om te kijken hoe white supremacy en black power recht tegenover elkaar staan.

Tim ontmoet onder andere een man die zijn ultrarechtse tatoeages laat verwijderen omdat hij niet langer kan leven met zijn denkbeelden van vroeger. Maar hij gaat ook mee met mannen die daar wel in zijn blijven hangen; de Ku Klux Klan. Daartegenover zien we Eva die met the New Black Panther Party in gesprek gaat en hen vergezelt tijdens een demonstratie waar een enorme politiemacht een confrontatie tussen wit en zwart probeert te voorkomen.

Eva Cleven: “Amerika heeft een cultuur en maatschappij die lijkt op de onze, maar toch voelt het totaal verschillend. Wij krijgen veel nieuws mee uit de VS, maar vaak begrijpen we de context niet. Waar komt Black Lives Matter vandaan en waarom vinden the New Black Panther Party het nog steeds nodig om te demonstreren tegen racisme? Dat ik met Trippers mag proberen de wereld begrijpelijker en menselijker te maken, vind ik een enorme eer.”

Nieuwe presentatoren

Emma Wortelboer presenteert voor BNNVARA Emma’s Peepshow, Yung DWDD en Club Hub. Eva Cleven maakt met Trippers haar eerste programma voor BNNVARA en is o.a. bekend van het Klokhuis en FunX.

Emma Wortelboer: “Dit programma maakt nu al zo veel los bij mij. In één van mijn reizen voor Trippers spreek ik bijvoorbeeld een mensensmokkelaar. Het zien en ontdekken van werelden waar je normaalgesproken alleen een nieuwsbericht over leest is iets dat mij mega nieuwsgierig maakt.”