Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

zo houd je #DRYJANUARY vol

  •  
09-01-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
80 keer bekeken
  •  
hayes-potter-DIwADVevISg-unsplash
#DRYJANUARY is volop aan de gang. Het tweede weekend staat voor de deur, en dat is misschien even slikken. Gelukkig zijn wij er om de pijn te verzachten en je moed in te spreken. Want waar is het eigenlijk goed voor, een maand lang niet drinken? Nou, meer dan je denkt.

Het kan zijn dat je in de eerste week niet goed hebt geslapen. Maar vanaf nu komt daar verandering in. Met alcohol in je systeem kom je namelijk moeilijker in je remslaap, en die  is belangrijk om te herstellen. Zonder alcohol verbetert de kwaliteit van je slaap en je bent de volgende dag fris en fruitig. Betere slaap stimuleert trouwens ook je energie en focus, ook in bed. 

Een beter seksleven
Langdurig alcoholgebruik zorgt bij mannen voor erectieproblemen. Ook vrouwen kunnen moeilijker klaarkomen. Een maand detoxen is dus goed voor je avonturen in bed. In plaats van een avondje drinken kan je prima een avondje met je liefje inplannen. Zo hoef je je echt niet te vervelen. En je geniet er minstens net zoveel van als een glas bier. 

Breken = betalen 
Stel: je breekt en kiest toch voor het biertje. Je maakt de afspraak met jezelf dat je vanavond niet gaat escaleren. Je houd het bij maximaal twee biertjes en je gaat, wat er ook gebeurt, je gaat op tijd naar huis. Toch vind je jezelf aan het einde van de avond kotsend boven de wc, of erger nog: op een after. Hoe het zo ver heeft kunnen komen? Door alcohol vervagen je grenzen. Nu word je de volgende ochtend wakker met een veel te zware kater en een lichte portemonnee. 

Geld besparen
Wil je de inhoud van je portemonnee graag behouden? Dan hebben we goed nieuws voor je. Het allerbelangrijkste voordeel die #DRYJANUARY met zich meebrengt is natuurlijk: geld besparen! Hoeveel je bespaart hangt natuurlijk af van hoeveel je drinkt. Maar als we er vanuit gaan dat je 8 drankjes per week drinkt en deze zo’n €4 kosten, dan bespaar je in een week al €34. In deze maand bespaar je dus minimaal €137.

Dus: houd vol! Het is moeilijk, maar uiteindelijk krijg je er een gezonde slaapritme, betere seks en een mooi bedrag dat je bespaart er voor terug. 

Meer over:

dryjanuary
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.