Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

Zo ben je een goede tripsitter

  •  
17-09-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
1773 keer bekeken
  •  
Tripsitter

Met een ruimteschip naar de achtste dimensie en weer terug. Trippen op hallucinerende middelen is voor veel mensen geestverruimend. Maar trippen kan ook heftig zijn en je kan zelfs in een bad trip belanden. Om het zo fijn mogelijk te laten verlopen is het altijd aan te raden om een tripsitter te hebben. Zoals in de Drugslab aflevering waar Nellie mee was als tripsitter voor Bastiaan. Vraag een goede vriend of vriendin om je bij te staan zodat je weer veilig op je home base kan landen. Ben jij de tripsitter in kwestie. Dan is dit een stappenplan om iemand goed door een trip te begeleiden.


Maak afspraken voor de trip

Je gaat de komende uren iemand bijstaan tijdens zijn of haar trip. Om misverstanden te voorkomen is het goed om afspraken te maken. Dit kan de tripper meer geruststellen en zo weet jij precies wat er van je verwacht wordt. Een voorbeeld van zo’n afspraak is: wat er tijdens de trip gebeurt blijft tussen ons. Maar het kan ook gewoon gaan over wat voor muziek er gedraaid moet worden. Of welk eten er in huis moet zijn. Bespreek ook samen of er herinneringen of gevoelens zijn die hij of zij verwacht tijdens de trip tegen te komen. Mocht het opkomen weet jij waar het vandaan komt.


Wees op de hoogte van wat en hoeveel drugs er gebruikt wordt

Het is belangrijk om goed ingelezen te zijn over welke drugs je vriend/vriendin gaat gebruiken. Kijk hiervoor zeker de afleveringen van Drugslab. Elk middel heeft andere effecten en eigenschappen. Daarvan moet je op de hoogte zijn, zodat je weet of de trip uitpakt zoals bedoeld. Ga ook niet psychedelica combineren, dit kan in de meeste gevallen uitlopen op een bad trip. Je wilt natuurlijk alles doen om dat te voorkomen. Houd ook rekening met de dosering.


Wees kalm en ontspannen en blijf op de achtergrond tot er iets gevraagd wordt

Zorg wel dat je op elk moment klaar staat. De trip kan nogal lang duren en voor jou is het waarschijnlijk niet zo spannend. Jij bent natuurlijk niet degene die kleuren ziet ademen en de lucht voelt. Dus dat kan op momenten best saai zijn. Je bent degene die nuchter is en met beide benen op de grond staat. Het kan zijn dat je gevraagd wordt wat drinken te pakken of om de tripper gerust te stellen. Daarvoor ben je er ook. En tot die tijd blijf je op de achtergrond.


Een bad trip?

Als een trip omslaat in iets negatiefs, dan komt je voorgesprek goed van pas. Het is aan jou om je vriend of vriendin gerust te stellen. Maar dring jezelf niet teveel op. Stel eenvoudige vragen, haal vrolijke herinneringen op en haal alles weg dat de ruimte niet meer fijn maakt. Maar je hoeft niet elke keer wanneer de tripper angstig wordt er naar toe te gaan. Trippen is een reis en je hoeft alleen in te grijpen wanneer het nodig is. Vaak draait de persoon vanzelf weer bij.


Bespreek na de trip hoe de ervaring was

De ervaring is nog niet voorbij als de trip is afgelopen. Neem samen dus zeker de tijd om alles te verwerken. Bespreek bijvoorbeeld wat de tripper allemaal heeft gezien, gevoeld en meegemaakt. Stel dat je vriend tijdens de trip het lastig heeft gehad, dan is het goed om dat uit te spreken en niet mee naar huis te nemen. Voor jou fijn, en zo kan je vriend of vriendin deze avond met een goed gevoel afsluiten.
Meer over:

tripsitter, #trippen
Delen: