Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

Wiet vreten? Dit moet je weten!

  •  
07-03-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
77689 keer bekeken
  •  
wietvreetartikel
Spacecake, hasjbrownies of een sappige wietburger op het menu staan? Lekker! Maar om te voorkomen dat je straks jankend van ellende in foetushouding in een hoekje zit en mensen je zakken snoep moeten brengen: lees eerst dit even.
Gister kon je zien hoe Jurre ging nadat hij een wietburger naar binnen stouwde . Net als op de keta voelde hij zich ‘mega vaag’ en zag hij bleker dan je vader toen hij je sekstape vond. Niet zo gek, want het was de eerste keer dat hij uberhaupt cannabis at. En ondanks zijn goede voorbereiding en de medische begeleiding van een EHBO’er vond hij het best wel intens. We willen dat jij lekkerder dan lekker gaat, dus hier alles over cannabis eten op een rijtje.

Niet hetzelfde als roken
Je kan cannabis (hasj of wiet) eten in bijvoorbeeld een spacecake of hasjbonbon. Maar ook in een lekkere wietburger!  Denk je dat eten niet veel effect op je heeft, omdat je weleens een jointje rookt? Fout. Wiet eten of roken is totaal iets anders. Kijk alleen al even naar hoe verschillend Emma en Jurre op roken en eten gingen. Als je wiet eet, begint de werking niet direct zoals bij roken, maar vaak pas na driekwartier tot 1,5 á 2 uur. Hierdoor kan je denken dat het niet werkt en daarom gulzig nog een stuk naar binnen proppen. Waardoor je uiteindelijk te veel binnenkrijgt en bad gaat. Als je rookt voelt je vaak wel aan wanneer je genoeg hebt. Dan stop je en leg je je jointje even weg. Bij wiet eten kan dat niet. Als je te veel hebt gegeten, ben je gewoon de lul. Het doseren is dus best lastig. Neem nooit bij en wacht rustig af tot de effecten optreden.

Alles duurt langer
Het effect van eten is over het algemeen een stuk heftiger dan het effect van roken. De effecten houden ook langer aan, soms wel tot 12 uur. Belangrijk om te weten is dat bij eten de effecten pas na drie kwartier tot anderhalf uur beginnen. Als je dit niet weet en je neemt meer, is de kans op een overdosering groot. Je weet ook nooit helemaal hoe sterk je cake, bonbon, brownie of burger is. 
Het duurt niet alleen veel langer voordat je wat merkt, ook de werkingsduur van wiet eten is veel langer. Pas na vier tot zes uur begin je je weer een beetje normaal te voelen. De na-effecten kunnen nog tot 12 uur aanhouden. En dat kan best kut zijn, vooral als je op een gegeven moment wil gaan pitten.

Heftiger en intenser
De effecten van het eten van spacecake kunnen veel heftiger en intenser zijn dan bij roken van hasj of wiet. Op een jointje zal je niet gauw trippen, maar als je cannabis eet kan dat zeker wel. Je gaat shit anders zien en dingen beleven die er misschien helemaal niet zijn. Dat kan leuk zijn, maar ook wat minder. Je kan er namelijk best angstig van worden. Ook is er kans dat je misselijk wordt en je ziek gaat voelen. Dan kan je het best een nuchter, chill iemand om je heen hebben en een rustig plekje opzoeken. Eet of drink iets zoets en slik vitamine C. Probeer eraan te denken dat de effecten weer zullen verdwijnen en je je straks weer helemaal chill voelt. Hier vind je nog een aantal tips voor als je bad gaat.

Op een rijtje
Spacecake of wietburger of je bord en er helemaal klaar voor? Houd dit in je achterhoofd:
 - Eet spacecake in een prettige omgeving met mensen die je vertrouwt / comfortabel bij voelt. 
- Begin met een klein plakje spacecake. De effecten na het eten van spacecake worden vaak onderschat en kunnen erg overweldigend zijn. 
- Je voelt het effect niet geleidelijk aankomen, dus je loopt een groter risico dat je te veel binnenkrijgt. 
- Wacht minstens anderhalf uur om te ervaren of het begint te werken en neem in de tussentijd niet meer. 
- Mix spacecake nooit met andere drugs. 
- Eet geen spacecake als je nog moet deelnemen aan het verkeer of als je nog naar school of werk moet.   
- Cannabis eten kan mentale stoornissen triggeren of versterken. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.