Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

Recept voor een WIETBURGER!

  •  
06-03-2018
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
2565 keer bekeken
  •  
wietburger
Altijd last van de munchies na een joint? Knal deze burger in elkaar en je gaat tonnetjerond je stoner space in. In deze burger zit namelijk je dagelijkse gram groen verwerkt. Wiet in het broodje, het vlees en de saus! Hoe je hem maakt? We leggen het in zes soepele stapjes uit. Overigens is dit recept voor vijf burgers. 'Waarom?', zou je denken? Nou, omdat spacen met een groepje wel zo gezellig is.
STAP 1 – AFWEGEN
Flikker geen random hoeveelheid wiet in je burger. Eten is de meest onvoorspelbare manier om het te gebruiken. Als je wiet rookt voel je de effecten vrij snel. Maar als je het eet duurt dat véél langer, waardoor je makkelijk te veel eet. En dat is kut, want als je te veel eet lig je uren als een kotsende aangespoelde potvis op je bank. Voorkom kotsende potvisserigheid en weeg de wiet vooraf goed af. De aanbevolen hoeveelheid verschilt per persoon. Wij hebben zelf 0,3 gram wiet per persoon verdeeld over het brood, de burger en de saus. En dat is een medium sterkte. Smoke je nooit? Neem dan minder.
STAP 2 – DECARBOXYLEREN
Juist, spreek dat maar eens soepel uit. In Jip en Janneke-taal: als je wiet verhit, wordt de stof THCA omgezet in THC. En van die THC word je stoned. Om er zeker van te zijn dat dit bij jouw burger lukt, is het verstandig om de cannabis vooraf te verwarmen. Mik je afgewogen hoeveelheid op een bakplaat en verwarm zo’n 30 minuten op 115°C. Pinda’s in het Engels.
STAP 3 – HET BROOD
Dit heb je nodig voor 5 broodjes:
-       300 gram bloem
-       6 gram zout
-       30 gram suiker
-       15 gram verse bakkersgist
-       150 ml melk
-       1 ei
-       75 gram boter
-       0,5 gram gedecarboxyleerde cannabis
Dit moet je doen:
Pleur de bloem, melk, zout, gist, suiker en een ei in een kom. Even drie minuten goed kneden. En voeg tussen het kneden door drie keer een beetje boter toe. Als je het deeg lekker hebt gekneed, laat je het tien minuten rusten. Vervolgens verdeel je het deeg in bolletjes van 90 gram en dan kneed je door elk bolletje 0,1 gram gedecarboxyleerde cannabis. Laat die weer even tien minuten rusten. En dan kan het rijzen beginnen. Dek de bollen af en laat ze een uur staan op kamertemperatuur. Smeer ze dan in met eigeel en laat ze nog een uur rijzen. Daarna kan je het brood in ca. 14 minuten afbakken in de oven op 200°C.
STAP 4 – DE SAUS
Dit heb je nodig:
-       3 eierdooiers
-       30 gram mosterd
-       10 ml wittewijnazijn
-       Paar snuifjes peper en zout
-       1 limoen
-       100 ml zonnebloemolie
-       0,5 gram gedecarboxyleerde cannabis
Dit moet je doen:
Een beetje mayo en ketchup is lekker op je wietburger. Maar als je zelf al het hele fokking wietbroodje aan maken bent, dan kan je net zo goed ook wietsaus maken. Pak een maatbeker of kom. Gooi een ei, limoensap, mosterd, de cannabis en eventueel andere kruiden bij elkaar. En voeg als laatst arachideolie en voor de shine wat groene kleurstof toe (kleurstof hoeft natuuurlijk niet per se, maar het oogt wel nice). Even mixen met je grote, stijve staafmixer tot alles goed gemixt. Even proeven of het een beetje lekker smaakt. En als dat niet zo is, dan moet je nog een beetje smaakstoffen/kruiden toevoegen tot dat wel zo is.
STAP 5 – DE BURGER
Dit heb je nodig voor vijf burgers:
-       1 kilo gehakt
-       Paar snuifjes peper en zout
-       0,5 gram gedecarboxyleerde cannabis
Dit moet je doen:
Voor de burger gooi je één kilo rundvlees in een kom. Daar voeg je zout, zwarte peper en nog een deel van de wiet aan toe. Even alles kort mengen door te kneden en weeg dan delen van 200 gram af. Mix dan door elk deel 0,1 gram van de cannabis en maak er burgers van. Dat kan natuurlijk in rondjes. Maar je kan ook vierkantjes, sterretjes, hartjes of piemels maken. Wat jij wil. Even bakken en klaar is Kees. Of hoe je ook maar heet. Voor stap 6 moet je trouwens ook het een en ander bakken en grillen. Wel zo handig om dat tegelijkertijd te doen met de burger zodat alles een beetje warm blijft.
STAP 6 – WIETBURGER BOUWEN
Dit heb je nodig:
-       Krop sla
-       Pot zoetzure augurken
-       2 tomaten
-       Pittige tomatenketchup
-       5 plakken belegen kaas
-       1 ui
-       Iberico spek
Dit moet je doen:
Bijna klaar! Het is niet de simpelste burger. Maar geef hem nog een beetje liefde en het is wel de meest epische burger ooit. Op het onderste broodje doe je eerst een beetje wietsaus gevolgd door een bedje sla, twee plakjes zoetzure augurken, een schijfje tomaat en pittige tomatenketchup. Daarop komt de wietburger. En die top je af met een plak belegen kaas, gegrilde ui, nog wat ketchup en gebakken Iberico spek. Op het bovenste broodje doen we wat wietsaus. En dat doe je natuurlijk op de onderkant van het bovenste broodje, maar dat snapte je wel. Leg hem erop en voilà!
Bon appétieten! 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.