Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

Wat zoek jij op Tinder?

  •  
23-04-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
5663 keer bekeken
  •  
peter-bucks-vpbqP25moB8-unsplash
Tinder is populair. En nu misschien wel populairder dan ooit. De gesprekken op Tinder zijn met 25% gestegen sinds de corona uitbraak.  Zeker nu je gratis met mensen over de hele wereld kan chatten met de functie Tinder Passport. Maar waar zijn mensen naar op zoek in als we in quarantaine moeten zitten? We besloten zelf ook te gaan swipen en deze vraag bij onze matches neer te leggen.

Hedar
Er is niet veel in mijn Tinder-gebruik veranderd. Behalve dat ik er nu meer op zit. Door de lockdown zie ik mijn vrienden amper. Hierdoor heb ik veel tijd over om op Tinder te zitten. Ik ben opzoek naar iemand waar ik even alles bij kan vergeten. We hoeven niet per se seks te hebben. Maar ik zou wel graag met iemand willen afspreken. Als het dan op seks uitloopt sta ik daar natuurlijk ook voor open. Maar ik heb wel het gevoel dat vooral seks op dit moment onmogelijk is als single man. De omstandigheden forceren me eigenlijk om droog te blijven. Dus in die zin gebruik ik Tinder wel weer op een andere manier door het virus.

Yena
Ik zit echt op Tinder omdat ik my forever partner wil vinden. Veel mensen zitten er natuurlijk op vanwege de seks maar dat is totaal niet iets waar ik naar op zoek ben. Ik probeer een echte connectie te vinden. Maar dat is nu extra moeilijk omdat er juist in deze tijd zoveel mensen op zitten. Puur uit verveling. Dus ik denk als je doel seks is, of pure verveling, dat je dan in de coronatijden wel echt je slag kan slaan op Tinder. Maar voor de serieuzere mensen zoals ik is er nu echt niks aan. Ik heb de hoop opgegeven en zit er ook echt amper meer op. 

Tobias
Voor de lockdown was ik vooral opzoek naar een leuke date. Nu zoek ik naar een connectie met iemand. De gesprekken die ik op Tinder voer zijn heel gezellig. Soms zelfs te gezellig. Dan is het drie uur ‘s nachts en dan heb ik dat niet door. Het is natuurlijk momenteel heel vrijblijvend allemaal, aangezien je elkaar niet kunt zien. Maar voor mij maakt dat het niet minder leuk. Als je nu een connectie met elkaar opbouwt is de stap naar een ontmoeting straks minder groot en leuker. 

Javi
Voorheen gebruikte ik Tinder enkel voor seks. Nu zoek ik sowieso niet echt naar iets specifieks op Tinder. Ik laat het over me heen komen. Meestal raak ik gewoon aan de praat met iemand en dan kijk ik wat het brengt. De een is op zoek naar seks en de ander naar een diepere connectie. Beide vind ik prima. Vanwege corona zit ik er wel steeds minder op. Negen van de tien keer loopt het gesprek na een dag wel dood.

Lucía
Ik ben niet op zoek naar een serieuze relatie. Ik heb vier jaar lang een serieuze relatie gehad en dat is pas geleden geëindigd. Ik gebruik Tinder ook pas net. Ik ben denk ik zoek naar iets vrijblijvends. Een leuk iemand waar ik mee op date kan gaan. Goede gesprekken mee kan voeren. Elkaar wekelijks zien, maar no strings attached. Als dit allemaal goed zit kunnen we kijken naar het seksgedeelte. Maar dit moet geen doel zijn van ons samenzijn. Ik merk wel dat Tinder hier een moeilijke plek voor is. Ik ben zelfs aan het overwegen om de app te verwijderen. 

Meer over:

tinder
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.